MÅTTE DUKKE: Her dukker tidligere utenriksminster Hillary Rodham Clinton for en sko som ble kastet mot henne. Foto: AP Photo/Las Vegas Sun/NTB Scanpix
MÅTTE DUKKE: Her dukker tidligere utenriksminster Hillary Rodham Clinton for en sko som ble kastet mot henne. Foto: AP Photo/Las Vegas Sun/NTB ScanpixVis mer

Her må Hillary dukke etter at kvinne kastet sko mot henne

- Takk gud for at hun ikke spilte baseball som jeg gjorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne kastet en sko mot Hillary Clinton rett etter at hun hadde startet et foredrag i Las Vegas i den amerikanske delstaten Nevada.

Måtte dukke Den tidligere utenriksministeren dukket raskt unna og og spør spontant:

- Hva var det, en flaggermus? Er det noen som kaster noe på meg?

- Du store, jeg visste ikke at avfallshåndtering var så kontroversielt, sa hun videre, som en mulig referanse til foredraget hun holdt.

- Takk gud for at hun ikke spilte baseball som jeg gjorde.

Se hele opptrinnet hos ABC News.

Kan bli straffeforfulgt Mange av de mer enn 1000 personene i publikum lo og applauderte hvordan Clinton bare fortsatte og prate til tross at hun nesten ble truffet av en sko.

Det er uklart hvorfor kvinne kastet skoen, men hun blir nå avhørt av Secret Service, opplyser spesialagent Brian Spellacy til nyhetsbyrået AP.

Kvinnen kan potensielt bli straffeforfulgt, sier han. Hun var ikke akkreditert til foredraget som ble holdt i regi av Institute of Scrap Recycling Industries.

Kvinnen ønsket ikke å fortelle mediene hvorfor hun kastet skoen, men ifølge amerikanske medier skal hun også ha kastet et dokument som tilsynelatende stammet fra det amerikanske forsvarsdepartementet, og var stemplet som konfidensielt. Dokumentet er datert august 1967, og det er i dokumentet referert til en operasjon «Ctbtgua» i Bolivia.