MASSEDEMONSTRASJON: Nordkoreanske myndigheter oppfordret innbyggerne til å vise sin lojalitet overfor lederen og demonstrere mot USA og Trumps trusler. Video: AP Vis mer

Nord-Korea svarer Trump

Her marsjerer titusenvis av nord­koreanere mot Trump

Dagen etter at Kim Jong-un kalte USAs president for «sinnsforvirret».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «La oss slå ned imperialistenes sanksjoner med stor fremgang og selvtillit», stod det på en av bannerne under demonstrasjonen som samlet titusenvis av nordkoreanere i Pyongyang lørdag.

De oppmøtte feiret Kim Jong-uns sjeldne uttalelse som kom dagen i forveien, hvor den nordkoreanske lederen sa at Donald Trump er en gangster som liker å leke med ild. Han skal også ha beskrevet den amerikanske presidenten som både «sinnsforvirret» og sagt at Trump vil «betale dyrt» for truslene han kom med i sin FN-tale.

Ikke uvanlig

Demonstrasjoner i regi av myndighetene er ifølge The Telegraph vanlig i Nord-Korea, og er ment som en måte å vise støtte til lederen.

En av de flere tusen studentene som var møtt opp i hvit skjorte og med rødt slips, Ri Il Ung (24), sier han ville ta en pause fra studiene for å vise Jong-un lojalitet.

- Jeg vil legge ned pennen min og bære våpen igjen for å gjøre min plikt for fedrelandet.

- Trump er konfliktsøkende og en bakgårds-gangster. Det er latterlig at en slik person kan bli politiker, legger han til.

BANNERE: På en av bannerne i den nordkoreanske hovedstaden lød det «La oss slå ned de amerikanske imperialistene». Foto: AFP PHOTO / KIM WON-JIN
BANNERE: På en av bannerne i den nordkoreanske hovedstaden lød det «La oss slå ned de amerikanske imperialistene». Foto: AFP PHOTO / KIM WON-JIN Vis mer

Personlig retorikk

Retorikken mellom USAs president og den nordkoreanske lederen har utviklet seg til å bli langt mer personlig de siste ukene, mye på grunn av Nord-Koreas missiltester den siste måneden.

Det toppet seg da Donald Trump sa at Kim Jong-un er en «rocket man» på selvmordsoppdrag under sin FN-debut, men har pågått i lang tid før det. Trumps seneste kommentar om nordkoreaneren kom på Twitter da presidenten sa at «Gærningen kommer til å bli testet som aldri før».