Her mishandlet de barnehjemsbarna

Ett lik funnet i dag. Politiet i Storbritannia tror det kan bli funnet enda flere lik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Jersey har satt i gang full etterforskning av det som tidligere var barnehjemmet Haut de la Garenne i St. Martin i Storbritannia.

De frykter at flere jenter og gutter på mellom 11 og 15 år ble misbrukt her siden 1960-årene og opp gjennom 40 år, melder BBC.

Tirsdag ble området gjennomsøkt av politihunder og detektorer. Politiet har allerede funnet rester etter et lik som sannsynligvis stammer fra tidlig på 1980-tallet, men det er foreløpig usikkert om liket var en jente eller gutt. Nå frykter de at flere lik ligger gjemt på stedet.

- Jeg tror det mulig at vi finner flere rester etter lik her, sier Jersey-politiets assisterende politisjef, Lenny Harper.

Flere institusjoner involvert  Etterforskningen begynte allerede i november i fjor, etter at politiet hadde mottatt flere påstander om misbruk. Flere offentlige institusjoner i Jersey er involvert i etterforskningen, men hovedfokuset er på Haut de la Garenne og Jersey Sea Cadets.

Det har blitt opprettet en hjelpetelefon, og mer enn 140 mulige ofre har ringt inn siden etterforskningen startet. De hevder de har blitt misbrukt både fysisk og seksuelt da de bodde på institusjonene, skriver Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer