Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her mishandlet de barnehjemsbarna

Ett lik funnet i dag. Politiet i Storbritannia tror det kan bli funnet enda flere lik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Jersey har satt i gang full etterforskning av det som tidligere var barnehjemmet Haut de la Garenne i St. Martin i Storbritannia.

De frykter at flere jenter og gutter på mellom 11 og 15 år ble misbrukt her siden 1960-årene og opp gjennom 40 år, melder BBC.

Tirsdag ble området gjennomsøkt av politihunder og detektorer. Politiet har allerede funnet rester etter et lik som sannsynligvis stammer fra tidlig på 1980-tallet, men det er foreløpig usikkert om liket var en jente eller gutt. Nå frykter de at flere lik ligger gjemt på stedet.

- Jeg tror det mulig at vi finner flere rester etter lik her, sier Jersey-politiets assisterende politisjef, Lenny Harper.

Flere institusjoner involvert 
Etterforskningen begynte allerede i november i fjor, etter at politiet hadde mottatt flere påstander om misbruk. Flere offentlige institusjoner i Jersey er involvert i etterforskningen, men hovedfokuset er på Haut de la Garenne og Jersey Sea Cadets.

Det har blitt opprettet en hjelpetelefon, og mer enn 140 mulige ofre har ringt inn siden etterforskningen startet. De hevder de har blitt misbrukt både fysisk og seksuelt da de bodde på institusjonene, skriver Sky News.

Tidligere helserådgiver i Jersey, Stuart Syvret, oppfordrer alle som har bodd på Haut de la Garette til å ta kontakt med politiet. Han mener det er svært viktig for etterforskningen.

- Jeg har snakket med personer som var på Haut de la Garenne, og funnet av liket overrasker meg ikke, sier han.

HISTORISK MISBRUKSSAK: Misbrukene av barnehjemsbarna skal ha funnet sted helt tilbake til 1960-tallet. Mer enn 140 personer hevder de er misbrukt på offentlige institusjoner i Jersey. Foto: Travellerspoint
HISTORISK MISBRUKSSAK: Misbrukene av barnehjemsbarna skal ha funnet sted helt tilbake til 1960-tallet. Mer enn 140 personer hevder de er misbrukt på offentlige institusjoner i Jersey. Foto: Travellerspoint Vis mer

76-åring tiltalt

Forrige måned ble 76 år gamle Gordon Claude Wateridge tiltalt for å ha tatt del i misbruket av barnehjemsbarna.

Han er tiltalt for tre tilfeller av misbruk av jenter under 16 år, og misbrukene skal ha funnet sted mellom 1969 og 1979 på barnehjemmet Haut de la Garenne.

Haut de la Garenne åpnet i 1867 som skole for ”unge mennesker av lavere klasse og forsømte barn. I dag er det et ungdomsherberge, og det blir også brukt som politistasjon i TV-serien Bergerac.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media