Her mobber Donald Trump funksjonshemmet fra scenen: - Avskyelig

Simulerte spasmer på scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Denne stakkars fyren, du skulle ha sett ham! «Å, jeg vet ikke hva jeg sa. Jeg husker ikke!», siterte Donald Trump fra scenen, mens han ristet armen sin i et forsøk på å etterlikne en journalist med spasmer.

Episoden utspilte seg på et valgkampstevne i South Carolina, i forbindelse med at Trump skulle forsvare sin påstand om at tusenvis av muslimer hadde feiret hendelsene 11. september 2001, samme dag som terroraksjonen fant sted.

Trumps parodi var rettet mot New York Times-reporter Serge Kovaleski, som har arthrogryposis, en medfødt tilstand som medfører nedsatt funksjonsevne på grunn av bøyde og stive ledd.

- Det skjedde Kovaleski skrev noen få dager etter 11. september at politiet i New Jersey angivelig hadde arrestert flere personer som hadde feiret angrepene.

Kovaleski jobbet den gangen for Washington Post, men påstanden om feirende muslimer er seinere blitt ettergått og tilbakevist av myndighetene, skriver Washington Post.

Likevel fortsetter Trump på å insistere på at hendelsen fant sted.

- Det skjedde faktisk. Det var på TV. Jeg så det, sa han til ABC på søndag.

Journalist husker ikke Og det var Kovaleskis artikkel fra 2011 Trump refererte til fra talerstolen denne uka, da han skulle fortsette å forvare sitt utspill om feirende muslimer.

Påstanden om Kovaleskis hukommelse var basert på Kovaleskis eget svar da han nylig skulle forklare artikkelen fra 2001 overfor CNN.

- Jeg husker ikke at noen skal ha sagt at det var tusenvis, ei heller hundrevis av mennesker som feiret, sa Kovaleski.

Trumps angrep har også en personlig side. Kovaleski fulgte nemlig Trump tett som journalist for New York Daily News mellom 1987 og 1993, en periode hvor Trump gikk gjennom flere økonomiske tilbakeslag.

- Ikke overrasket Kovaleski har lite til overs for Trumps parodi.

- Det som er trist, er at jeg i lys av Trumps historikk ikke er det minste overrasket over at han gjør noe slikt, sier Kovaleski, ifølge Washington Post.

Forfatter og ESPN-reporter Don Van Natta har brukt kraftigere skyts og kalt Trumps handlinger for «avskyelige»

Trass i falske utsagn om at muslimer jublet over terrorangrepet i New York og krav om registrering av alle muslimer, har Donald Trump fortsatt en klar ledelse på meningsmålingene.

På den siste målingen til ABC og Washington Post mandag har Trump støtte fra 32 prosent av republikanerne. Det er langt foran Ben Carson med 22 prosent og milevidt foran den fremste av yrkespolitikerne, Marco Rubio, som har 11 prosent, skriver NTB.

Det viser at mange republikaneres positive syn på milliardæren fra New York ikke ser ut til å rammes, uansett hvor provoserende påstandene hans er, og hvor sterkt mediene, myndighetene og andre politikere reagerer på ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer