TI METER LANG: En ti meter lang hval knuste den rundt ti meter lange seilbåten utenfor Cape Town i Sør-Afrika. Foto: EPA
TI METER LANG: En ti meter lang hval knuste den rundt ti meter lange seilbåten utenfor Cape Town i Sør-Afrika. Foto: EPAVis mer

Her moser kjempehvalen ekteparets båt

Ralph og Paloma var på seiltur i Sør-Afrika. Plutselig hoppet en gigantisk hval opp av sjøen og knuste båten de satt i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ralph Mothes (59) og kona Paloma Werner (50) har den siste tida vært på ferie i Sør-Afrika. De var i går ute i seilbåt utenfor kappkysten.

Hoppet Paret, som er erfarne seilere, var på vei tilbake til Table Bay da en gigantisk hval nærmet seg båten. De så først dyret på 100 meters avstand. Men dyret kom bare nærmere. Og hoppet til slutt opp av vannet, før det med all sin vanvittige kraft og tyngde rammet ekteparets båt.

- Det var helt fantastisk, men veldig skummelt. Hvalen var like stor som en båt. Jeg trodde den ville forsvinne under båten, men i stedet hoppet den opp av sjøen, forklarer en fortsatt skrekkslagen Paloma Werner til Daily Telegraph.

Spekk overalt - Vi var heldige som overlevde. Masta knakk, og det var biter av hud og spekk overalt, forteller Werner.

Paret brukte båtens motor for å ta seg inn til land igjen. Og priser seg lykkelige over at skroget var av stål, og ikke glassfiber.

- Da ville vi ikke vært her nå. Vekten av dyret var enorm, sier Werner.

Kappkysten er et populært reisemål hele året. Tusenvis av turister strømmer hvert år til for å se hvalene som strømmer til under den sør-afrikanske vinteren, fra juni til september.

OG SLIK BLE BÅTEN: Den ti meter lange båten fikk omfattende skader, men ingen personer kom til skade. Foto: EPA
OG SLIK BLE BÅTEN: Den ti meter lange båten fikk omfattende skader, men ingen personer kom til skade. Foto: EPA Vis mer