Her møter 500 ungdommer opp for å ta henne

Men 17-åringen var uskyldig. Nå er hun lettet over at gutten bak ungdomsopprøret i Göteborg har stått fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med avisa Aftonbladet sier tenåringsgutten at jenta er uskyldig, og at han innrømmer forholdet for å unngå mer bråk.

Etterforskningen mot den 17 år gamle jenta må nå avsluttes, krever hennes advokat Peter Gillberg.

- Dette er jo en kjempesterk indikasjon på nettopp det jeg og min klient har sagt, at det ikke var hun som gjorde det, sier han.

Netthets Bilder av mer enn 200 jenter, noen av dem under seksuell lavalder, er lagt ut på den omstridte Instagram-kontoen, hvor det samtidig ble spredt sexrykter og krenkende innlegg om jentene.

Netthetsen førte til totalt kaos tirsdag morgen, og politiet pågrep 27 ungdommer som skulle hevne seg på jenta som ble beskyldt for å stå bak.

Her møter 500 ungdommer opp for å ta henne

Ungdommene kastet flasker, steiner og snøballer på politiet. Onsdag kastet de i tillegg raketter og prøvde å tenne på et svensk flagg.

Tenåringsgutten som nå innrømmer å stå bak ryktespredningen, beskriver seg selv som en vanlig gutt mellom 15 og 18 år i Göteborg-området. Han sier nå at den 17 år gamle jenta og flere andre anklagede er uskyldige.

- Jeg synes veldig synd på dem og vil egentlig gjøre alt for å redde dem. Men det går ikke, skriver personen til Aftonbladet på chatteprogrammet Kik.

Fikk passordet Aftonbladet fikk også passordet til den omstridte Instagram-kontoen Gbgorroz for å kunne kontrollere at gutten hadde tilgang til den. Og passordet viste seg å være riktig.

På spørsmål fra Aftonbladet om det ikke er noen som har mistenkt ham, svarer gutten:

- Absolutt ingen. Det er ikke noen som har spurt en gang.

Han sier han flere ganger har vurdert å gå til politiet. Men at det nesten ville være som å «begå selvmord».

- Det er ikke direkte politiet man skal være redd for. Det er folket som er verst, skriver han.

Gjemmes på hemmelig adresse Den 17 år gamle jenta er nå lettet, ifølge advokaten.

- Jeg har vært i kontakt med henne. Om det nå finnes en person som tar på seg ansvaret for det hele, er det ingen grunn overhodet til å gå videre med en etterforskning mot henne, sier Gillberg.

 PROTEST:  Hundrevis av elever strømmet tirsdag til Plusgymnasiet i Gøteborg i protest, etter at unge jenter ble hengt ut som horer på sosiale medier. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix
PROTEST: Hundrevis av elever strømmet tirsdag til Plusgymnasiet i Gøteborg i protest, etter at unge jenter ble hengt ut som horer på sosiale medier. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix Vis mer

Jenta og hennes familie har vært i skjul på et hemmelig sted siden tirsdag. Fredag hadde familien fortsatt ikke vendt hjem.

- De avventer det en stund til. De må være helt sikre på at de er trygge. Men alt går i riktig retning for dem nå, og det er godt, sier Gillberg.

Også i Norge har det blitt opprettet hetskontoer på sosiale medier og nettsider, og slettmeg.no sier barn helt ned i 9-årsalderen kontakter dem for hjelp.

(NTB)

 HETS:  Også på Facebook har ungdommer i Göteborg blitt hetset. Denne gruppen med samme navn som Instagram-kontoen la også ut navn på svenske jenter og navn på gutter de skal ha ligget med. Gruppen ble opprettet mandag kveld. Foto: Skjermdump/NTBSCANPIX
HETS: Også på Facebook har ungdommer i Göteborg blitt hetset. Denne gruppen med samme navn som Instagram-kontoen la også ut navn på svenske jenter og navn på gutter de skal ha ligget med. Gruppen ble opprettet mandag kveld. Foto: Skjermdump/NTBSCANPIX Vis mer