Her møter Barack bestemor Obama

Fløyet inn til Nairobi for å møte USAs president.

GOD STEMNING:  Obama-familien så ut til å trives i hverandres selskap under den sjeldne sammenkomsten i Nairobi, fredag. AFP PHOTO / SAUL LOEB
GOD STEMNING: Obama-familien så ut til å trives i hverandres selskap under den sjeldne sammenkomsten i Nairobi, fredag. AFP PHOTO / SAUL LOEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Foran Barack Obamas rundreise i Afrika var det knyttet spenning til om han kom til å treffe sin ste-bestemor, Sarah Hussein Obama.

Fredag gjorde den amerikanske presidenten nettopp det under en velkomstmiddag i Nairobi.

Etter å ha blitt ønsket velkommen av president Uhuru Kenyatta ble Obama kjørt i kortesje gjennom den kenyanske hovedstaden.

Kommentar: Obama reiser til et Afrika USA har mistet til Kina

Møtte også halvsøster På hotellet møtte han den mye omtalte matriarken, også kalt Mama Sarah, som oppdro faren hans, Barack senior, i landsbyen der familien kommer fra.

Hun hadde blitt fløyet til hovedstaden i forbindelse med besøket.

Hans halvsøster Auma Obama og et titall andre familiemedlemmer var også til stede da de spiste middag ved langbord i hotellets restaurant.

Han ventes ikke å reise til landsbyen vest i landet der faren hans er begravd.

Sikkerhet på topp Det er første gangen en amerikansk president besøker Kenya, men før han ble president hadde Obama vært i farens hjemland flere ganger.

Allerede flere timer før han kom, hadde politiet sperret av gatene der han skulle ferdes i.

Sikkerheten i landet er på topp under besøket i Kenya som en rekke ganger de siste årene er rammet av angrep fra den somaliske jihadistbevegelsen al-Shabaab.

Frykter al-Shabaab Et av de verste var angrepet på kjøpesenteret Westlake i Nairobi i 2013 da 67 mennesker ble drept.

Minst 10.000 politifolk - en firedel av hele landets politistyrke - er i virksomhet i Nairobi under det to dager lange besøket.

Tusener av begeistrede kenyanere vinket, plystret og jublet da Obamas kortesje kjørte gjennom de avsperrede gatene på vei til hotellet. Med seg i sin store limousin hadde Obama halvsøsteren som hadde møtt ham på flyplassen.

Besøket i Kenya har vært utsatt fordi president Kenyatta var siktet i Den internasjonale domstolen ICC for sin rolle under de dødelige opptøyene etter valget i 2007. Men da saken ble henlagt, var veien åpen for et amerikansk presidentbesøk.

Sikkerhet og rettigheter I løpet av helgebesøket i Kenya skal president Obama tale til en større forsamling av entreprenører og holde samtaler om handel og investeringer.

Presidenten skal også drøfte sikkerhet og kampen mot terror, samt spørsmål som gjelder demokrati og menneskerettigheter, blant annet behandlingen av homofile i Afrika.

Kenyatta sa at temaet homofile ikke skulle være tema under besøket, men før avreisen sa Obama at han ikke liker diskriminering verken på basis av rase, religion eller seksuell legning, og at dette vil være en del av det han vil drøfte

Etter Kenya reiser Obama videre til Etiopia, der han blant annet skal tale i den afrikanske union AU, som har sitt hovedkvarter i Addis Abeba.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer