Her møter hun marerittet

For åtte år siden ble Laetitia Delhez misbrukt og voldtatt av Marc Dutroux. I dag møttes de ansikt til ansikt for første gang siden hun ble reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Laetitia Delhez (22) dukket opp i retten i byen Arlon i Belgia i dag, for første gang siden rettssaken mot «Belgias monster» begynte i forrige uke. Hun ville møte monsteret som ødela store deler av livet hennes.

Delhez var 14 år da hun 9. august 1996 ble kidnappet. Seks dager seinere ble hun reddet, sammen med Sabine Dardenne som var tolv år gammel.

Selv om de seks dagene i Dutroux' fangekjeller har satt dype spor, samlet hun likevel styrke til å møte marerittet sitt ansikt til ansikt i dag. Hun satte seg stille ned i rettssalen ved siden av bistandsadvokaten sin, Georges-Henri Beauthier.

Unnskyld

I dag var det forhørsdommer Jacques Langlois som forklarte seg. Han ba innledningsvis om unnskyldning for den rystende vitneforklaringen Delhez, hennes foreldre og foreldrene til to av jentene som ble drept måtte høre.

- Det de kommer til å høre i retten nå, vil bli vanskelig å takle. Det kommer til å bli smertefullt.

Før Langlois begynte å fortelle konkret hva som skjedde med An Marchal og Eefje Lambrecks, som ble funnet drept 3. september 1996, snudde han seg mot jentenes foreldre.

- Jeg vet at herr og fru Lambrecks og herr og fru Marchal er i retten. Jeg vil si til dere at språket dere vil høre i dag, ikke er et resultat av umenneskelighet. Det er språket som må brukes av en forhørsdommer - teknisk, faktabasert og upartisk.

Tilstått

I utgangspunktet skal Delhez forklare seg for retten 5. april, fire dager etter Dardenne. Men Delhez har ikke bekreftet at hun virkelig orker å innta vitneboksen.

Dutroux har tilstått voldtekt av alle de seks unge jentene han holdt som fanger i kjelleren. Men han nekter å ha kidnappet Julie Lejeune (8) og Melissa Russode (8) som sultet ihjel i kjelleren.

Han benekter også at han drepte An Marchal (17) og Eefje Lambrecks (19).

ANSIKT... For åtte år siden ble Laetitia Delhez misbrukt og voldtatt av Marc Dutroux.
TIL ANSIKT: I dag møttes de igjen.