Her møter Ingvil president Xi Jinping i Beijing. Sist møttes de hjemme hos henne - i 1979

- Det er en veldig snodig sak, sier statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp).

MØTTES IGJEN: For cirka 40 år siden var nåværende president i Kina, Xi Jinping, på besøk i Norge. Da møtte han Ingvil Smines Tybring-Gjedde (lengst til høyre). Under statsbesøket i Folkets store hall i går, møttes de igjen. Foto: Bjørn Langsem
MØTTES IGJEN: For cirka 40 år siden var nåværende president i Kina, Xi Jinping, på besøk i Norge. Da møtte han Ingvil Smines Tybring-Gjedde (lengst til høyre). Under statsbesøket i Folkets store hall i går, møttes de igjen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den store vide verden kan av og til virke som et ganske lite sted.

For eksempel når det viser seg at Kinas president har vært på besøk hjemme hos deg da du var ei jente på fjorten år.

Den utrolige historien om Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp), statssekretær i Olje- og energidepartementet, ble rullet opp ved en tilfeldighet, da den norske delegasjonen med Kong Harald i spissen, i går møtte president Xi Jinping under statsbesøket i Folkets store hus.

- Det er en veldig snodig sak, sier Tybring-Gjedde selv.

Bød på seg selv

Kongeparet er i disse dager på et ni dager langt statsbesøk i Kina. Med i følget er også Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Møtet med presidenten i går var det politiske høydepunktet på turen. Delegasjonen møtte Xi først under et møte, og så til en times middag litt senere.

- Det ble en veldig fin stemning, mye takket være kongeparet. De er veldig avvæpnende, hyggelige og byr på seg selv. Spesielt dronningen imponerte med sin gode innsikt og interesse for kinesisk kunst og kultur. Jeg tror dette bidro til at presidenten følte seg vel. Han bød på seg selv, og skrøt av Norge, forteller Tybring-Gjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer