Her møter Listhaug sitt politiske idol: - En bauta

Danmark tar imot null kvoteflyktninger og vil framover sende hjem nesten alle flyktninger og asylsøkere. Det inspirerer Sylvi Listhaug.

INSPIRERT AV DANMARK: Danmark tar imot null kvoteflyktninger og vil framover sende hjem nesten alle flyktninger og asylsøkere. Det inspirerer Sylvi Listhaug. Reporter/video: Jørgen Gilbrant / Dagbladet. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): - Hun er utrolig viktig, og en bauta i politikken i Danmark gjennom mange år. Jeg hadde et tett og nært samarbeid med henne som statsråd og har fortsatt kontakt med henne. Hun er en av de mest framtredende politikerne i Europa på dette området, sier Sylvi Listhaug (Frp) om det som må kunne sies å være hennes politiske idol, Danmarks innvandrings- og integreringsminister Inger Støjberg (V).

Listhaug er i Danmark sammen med Jon Engen-Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i (Frp), for å lære og bli inspirert. Danmark har nettopp gjennomført sitt «paradigmeskifte» i innvandringspolitikken.

Paradigmeskiftet innebærer at Danmark skal gå bort fra å gi varig opphold til asylsøkere. Kvoteflyktninger tar de ikke imot noen av, der har tallet vært null lenge, mens det i Norge er vedtatt å ta imot 3000 kvoteflyktninger.

Når det bare gis midlertidig opphold, kan asylsøkerne sendes tilbake når det er trygt i hjemlandet. Regjeringspartiene og Dansk Folkeparti står bak paradigmeskiftet, men Arbeiderpartiets søsterparti Socialdemokratiet stemte også for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer