Her møter mishandlede Raju sin nye elefant-venninne

Se det første møtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Historien om elefanten Raju har rørt en hel verden de siste dagene. Etter å ha blitt stjålet fra mora da han var liten, skal Raju ha blitt mishandlet og torturert av en rekke eiere i 50 år. Jobben var å tigge penger fra turister på besøk i India.

I helga fikk han friheten tilbake etter en omfattende redningsaksjon. Og allerede smiler lykken - og ikke minst hunnelefanten Phoolkali - til Raju.

I videoen over kan du se det første møtet mellom de to elefantene.

- Samme bakgrunn Dagbladet får bekreftet av organisasjonen Wildlife SOS at Raju og hans nye venninne er blitt introdusert under trygge rammer, og allerede har delt et måltid sammen.

- På en måte er det naturlig at Phoolkali ble spesielt interessert i Raju. Hun kommer fra samme bakgrunn som ham, sier Nikki Sharp fra Wildlife SOS til Dagbladet.

Hun forteller at Phoolkali i likhet med Raju ble brukt som tiggerelefant. Da hun ble reddet hadde hun sår over hele kroppen etter å ha blitt slått og tvunget til å gå i lenker. På hodet hadde hun en byll på størrelse med en fotball, ifølge organisasjonen.

- På mange måter skjønner hun hva Raju har vært igjennom, sier hun.

Enkelte medier har omtalt det gryende vennskapet mellom de to elefantene som et kjærlighetsforhold, men Sharp sier det er for tidlig å si om møtet vil resultere i «noe mer».

For dårlig til å svømme Da Raju ble reddet hadde eieren lenket ham fast med stramme lenker utrustet med spisse nagler. Mens myndighetspersoner og elefanteksperter nærmet seg elefanten, ropte eieren kommandoer for å skremme Raju. Likevel forholdt han seg hele tida rolig, som om han skjønte at han ble reddet.

Sharp forteller at han nå gjør store framskritt, selv om den nye tilværelsen er uvant.

- Han har vært uten lenker i under ei uke, og rehabiliteringen går bra. Vi gledet oss til å se ham svømme i bassenget. Men veterinæren, Dr. Yaduraj, sier det må vente siden infeksjonene han har i beinet fortsatt er for store.

- Han blir introdusert for de andre elefantene under tilsyn. For øyeblikket er det nok at de kan se hverandre, og bli vant til hverandres selskap på en trygg måte.

- Snert i frasparket Til tross for at han aldri har kunnet bevege seg fritt, og har store skader i beinet, virker elefanten overveldet over endelig å kunne røre på seg igjen. Nå lærer han seg å gå igjen.

- I begynnelsen beveget han seg som om han fortsatt var lenket fast. Nå er han mer lett på foten, og har fått tilbake litt snert i frasparket, sier Sharp.

Raju tar også godt imot behandlingen han får mot infeksjonene i beinet. Videoen øverst i saken viser hvordan en elefantpasser gir ham bananer mens veterinæren ordner såret.

- Vi vil at han skal assosiere behandlingen med å få noe godt, og ikke en ny form for misbruk, sier Sharp til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer