Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her møter «Mohawk» sin skjebne i Kenya: - Siste utvei

Skutt av viltvoktere utenfor Kenyas hovedstad Nairobi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble innlagt på sykehus med lettere skader etter at den ensomme hannløven «Mohawk» gikk til angrep onsdag. Mannen var da en av flere hundre personer som hadde omringet det ville dyret, skriver CNN.

Angrepet gjorde at den 13 år gamle løven, oppkalt for sin flotte svarte man, ble skutt og drept kort tid senere.

Se video fra hendelsen øverst i saken.

- Han rømte fra Nairobi Nasjonalpark på onsdag og endte opp i byen Isinya, rundt to mil unna. Veterinærer rykket ut mot byen da de fikk høre om hva som hadde skjedd, men støy og uroligheter fra tilskuerne gjorde at han ble stresset. For å redde liv skjøt viltvokterne dyret før veterinærer nådde fram og kunne bedøve det, sier talsperson Paul Udoto i Kenya Wildlife Service.

At «Mohawk» ble avlivet skapte furore blant befolkningen som ser på løven som en lokal stolthet, og de tok til sosiale medier for å uttrykke sin frustrasjon. Under emneknaggen justiceformohawk kom de med kritikk rett mot dyret ikke ble bedøvet.

De siste ukene skal en rekke løver, blant annet en større flokk, ha rømt fra nasjonalparken, skriver CNN.

Paul Udoto i Kenya Wildlife Service har tidligere gått hardt ut mot personer som kompliserer arbeidet med å fange rovdyrene, angivelig ved å ta bilde av seg selv med løven i bakgrunnen, såkalte «lion selfies».

- Er dere helt gale, spurte han da.

Myndighetene i Kenya har startet arbeidet med å bygge en motorvei gjennom nasjonalparken i Nairobi, og den konstante støyen, samt tap av territorie skal være noen av grunnene til løveflukten.

Hele Norges coronakart