Her møter Per Sandberg iransk fiskerinæring. Kan koste ham dyrt

- Dette er, så vidt jeg kan forstå, et brudd på reglene, sier jusprofessor Jan Fridthjof Bernt etter Per Sandbergs møter i Iran. Nå planlegger Sandberg ny Iran-tur.

BRUDD PÅ KARANTENE?: Her møter Per Sandberg og Bahareh Letnes representanter for fiskerinæringen i Iran sammen med Letnes' bror Saeed Nasserabad (t.v.). Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
BRUDD PÅ KARANTENE?: Her møter Per Sandberg og Bahareh Letnes representanter for fiskerinæringen i Iran sammen med Letnes' bror Saeed Nasserabad (t.v.). Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag var Per Sandberg på Litteraturhuset for å lansere sin nye bok sammen med kjæreste og medforfatter Bahareh Letnes. De to hadde nylig kommet hjem etter en tur til Iran, der de møtte iransk næringsliv.

- Jeg legger ikke skjul på at vi har vært i betydelige forretningsmøter, men ingen av dem har noe med hva jeg har jobbet med som fiskeriminister eller stortingsrepresentant i det hele tatt, sa Per Sandberg til pressen.

Etter at han gikk av som fiskeriminister i sommer, opprettet Per Sandberg et enkeltpersonforetak som blant annet skal jobbe med rådgivning og konsulentvirksomhet innenfor sjømatnæringen. Det utløste en karantene i henhold til karanteneloven.

«I karantenetida kan du ikke ta oppdrag eller delta i forhandlinger, møter, seminar eller kurs mv., i eget eller for andre selskap.», heter det i vedtaket fra karantenenemnda.

Også Letnes har et tilsvarende enkeltpersonforetak, som skal drive med import og eksport.

Sandberg: - Det er komplisert

Per Sandberg mener han likevel har sitt på det tørre.

- Karantenen gjelder på de saksområdene jeg har jobbet med som fiskeriminister. Det vi har gjort på studieturen nå, gjelder helt andre områder som verken regjeringa eller Stortinget har jobbet med, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer