Blind vold mot kvinne i rullestol

Her møter Wineke (69) gjernings­mannen

Ville ikke møte den voldstiltalte 23-åringen.

OVERFALT: Wineke ble overfalt av en 23-åring i januar i år. I dag skulle hun vitne mot mannen, og etter at hun var ferdig kom han for å si unnskyld. Video: Nicolai Delebekk / Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIDSVOLL: Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl (69) er helt avhengig av rullestolen sin. For noen år siden måtte hun amputere et bein. Hun har også fått diagnosen ME, også kjent som kronisk utmattelsessyndrom og lider av benskjørhet.

20. januar i år opplevde hun marerittet. Etter en tur på bluesklubben på Årnes i Nes kommune ble hun angrepet av en 23 år gammel mann som kastet henne ut av rullestolen og ned på den snøkledde bakken.

- Han klikka helt. Det siste jeg husker klart fra den kvelden, er at jeg svevde før jeg traff bakken med hodet først. Da jeg våknet etter angrepet var jeg redd for hvordan det ville gå med meg. Jeg hadde smerter i hodet, nakke og armer, sier Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl.

Ifølge tiltalen skal angriperen ha sparket henne i hodet eller skuldra.

Gruet seg

Tirsdag begynte rettssaken i Øvre Romerike tingrett, men Wineke var ikke sikker på om hun orket å møte gjerningsmannen. Dagbladet møtte 69-åringen på Jessheim og fikk følge henne på veien fram til dommeren satte retten i tingretten i Eidsvoll.

- Jeg gruer meg til å se han. Jeg kan ikke huske hvordan han så ut i det hele tatt. Jeg er redd jeg ikke skal få fortalt historien riktig, sier Wineke, som bare klarte å sove noen få timer natta før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer