Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her møtes Sarah og Paige for første gang etter åtte års Skype-vennskap

Har én spesiell ting til felles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I åtte år har Sarah (16) og Paige (16) snakket sammen hver dag, delt hemmeligheter, hjulpet hverandre og ledd sammen.

Likevel er de ikke helt som alle andre bestevenninner.

For til tross for åtte års vennskap møttes de to for aller første gang i sommer. Se video av det rørende øyeblikket øverst i saken!

Sarah bor nemlig i Nappanee i Indiana, mens Paige bor i Auckland i New Zealand. Men jentene har en ting til felles: Begge er født med bare én arm.

Og det var nettopp det som førte dem sammen.

- Var som å se mitt eget speilbilde Sarahs mamma ønsket å finne noen andre i samme situasjon, som datteren kunne dele erfaringer og utfordringer med. Gjennom organisasjonen International Child Amputee Network (I-CAN) kom hun i kontakt med moren til Paige.

Mens jentene var små sendte mødrene brev og bilder til hverandre, før de i noen år mistet kontakten helt. Men da Sarah fylte åtte år følte hun behov for å snakke med noen som kunne forstå henne.

Dermed gjenopptok hun kontakten med Paige, og jentene begynte etter hvert å snakke sammen på Skype.

Det ble starten på et helt spesielt vennskap.

- Første gang jeg så Paige var det som å se mitt eget speilbilde, forteller Sarah.

Rørende øyeblikk - Hun lærte meg så mye og ga meg mye selvtillit. Jeg så hvordan andre ser meg i henne, sier Paige.

Da Skype i vår arrangerte konkurransen «Skype: A World of Possibilities» sendte jentene inn sin historie om hvordan de holder kontakt med hverandre.

Og da selskapet ønsket å bruke den rørende historien i sin reklamekampanje «Stay Together», bestemte de seg for å hjelpe jentene til å endelig møtes.

Den rørende videoen av jentenes historie går nå verden rundt, og har blitt sett av over 750 000 på Youtube i løpet av en uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media