Verdens økonomiske forum

Her møtes to sittende norske statsministre

Somalias statsminister ber Fremskrittspartiet ta kontakt om de har problemer med passet hans.

NORSK MØTE: Somalias norsktalende statsminister Hassan Ali Khaire og statsminister Erna Solberg under et bilateralt møte i Davos, Sveits onsdag. Solberg er til stede under Verdens økonomiske Forum, blant annet for å bidra til jenters rett til utdanning og FNs bærekraftmål.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NORSK MØTE: Somalias norsktalende statsminister Hassan Ali Khaire og statsminister Erna Solberg under et bilateralt møte i Davos, Sveits onsdag. Solberg er til stede under Verdens økonomiske Forum, blant annet for å bidra til jenters rett til utdanning og FNs bærekraftmål. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): De beskriver seg begge som norske og er begge statsministre, men der slutter også de umiddelbare likhetene mellom Erna Solberg og Hassan Ali Khaire.

Samme år som Erna Solberg ble valgt inn på Stortinget for aller første gang, kom den gang 21 år gamle Khaire som flyktning fra urolighetene i Somalia til fredelige Vestre Slidre i Valdres i 1989.

Khaire, som er født i Somalia, hadde norsk statsborgerskap - i det minste fram til han ble utnevnt som Somalias nye statsminister i februar i fjor.

Onsdag møttes de to for første gang som statsministere for hvert sitt land. Mens Somalia allerede mottar betydelige bistandsmidler fra Norge, er Khaire - etter det Dagbladet erfarer - på jakt etter midler til små og store prosjekter som kan hjelpe til å få opp sysselsettingen i det hardt prøvede landet.

Khaires håp er at to norske statsministere sammen kan finne løsninger som kan bedre tilstanden i Somalia.

- Norge og Somalia har et godt samarbeid som strekker seg mange år tilbake i tid. Min erfaring som statsminister det siste året, er at forholdet mellom oss har vært veldig bra. Jeg er her nå for å diskutere videre med den norske statsministeren, for å bygge videre på det gode forholdet, sier Khaire på spørsmål fra Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer