Her møttes de homofile i hemmelighet

Medlemmene av «Det Norske Forbundet av 1948» ble ansett som forkastelige av de fleste nordmenn.

HEMMELIG KLUBB: På 1950- og 60-tallet arrangerte Det norske forbundet av 1948 fester i lokalene til Ormsund roklubb, som lå på Ormøya utenfor Bekkelaget i Oslo. Diskresjon var svært viktig. Får å komme inn måtte man være medlem eller ha en anbefaling fra medlemmer. Foto: Ormsund roklubb 1935, Oslo museum. Byhistorisk samling.
HEMMELIG KLUBB: På 1950- og 60-tallet arrangerte Det norske forbundet av 1948 fester i lokalene til Ormsund roklubb, som lå på Ormøya utenfor Bekkelaget i Oslo. Diskresjon var svært viktig. Får å komme inn måtte man være medlem eller ha en anbefaling fra medlemmer. Foto: Ormsund roklubb 1935, Oslo museum. Byhistorisk samling. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Allerede høsten 1950 opplevde vi det første selvmordet. En Tønsberg-gutt hadde valgt skinnegangen kort tid før toget kom.Vi fikk detaljer fra en annen gutt i distriktet. Vi skulle komme til å oppleve flere selvmord», skrev Arne Heli i en kronikk på nettstedet Gaysir.no i 2005.

Skildringen av hvordan homofile opplevde sin situasjon på 50-tallet ble skrevet av Heli 55 år etter at «Det Norske Forbundet av 1948» ble grunnlagt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer