Her nekter Karl Rove å innse at valget er tapt

- Er dette utregninger du gjør, som en republikaner, for å gi deg selv sjelefred, eller er dette sant? spør Fox News-ankeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karl Rove, som var rådgiver og valgkampleder for George W. Bush, er en kjent stemme for republikanernes politikk i USA.

Det var ikke uventet at han ville bli en av ekspertene som skulle prege Fox News' sending under nattens spennende valg.

- Kan endres Like etter at Fox News i 05-tiden annonserte at Obama hadde vunnet i vippestaten Ohio, og derfor hadde vunnet valget, var Rove på skjermen, og var slettes ikke enig med sin arbeidsgiver om at Obama hadde vunnet.

I et forsøk på å overbevise ankerne om at Romney fremdeles kunne vinne valget, leser han opp en hel del tall.

- Det er mange republikanske forstader til Ohio, og om disse stemmene begynner å komme inn, så vil det kunne endre resultatet, sier Rove.

- Er dette sant? Han fortsetter å lese opp tall, og forteller at mange av stemmene som ikke var telt kunne være fra republikanske forstader, som igjen kunne endre hele valgresultatet.

Han mener at dette valget var akkurat som i 2000, da det gikk flere uker før det forelå et sikkert valgresultat.

Det er tydelig at han ikke klarer å overbevise ankerne.

- Er dette utregninger du gjør, som en republikaner, for å gi deg selv sjelefred, eller er dette sant? spør ankeren Megyn Kelly, ifølge Business Insider.

Han svarer at han er overbevist om at det er sant men Kelly stopper ikke der.

- Er dette det du gjorde med Bush i 2000 og 2004? Satt du bak scenen og regnet? spør hun.

- Ja, det er litt trist, svarer han.

- Sa folk «Du er gal!» da, spør hun.

Spenning i Ohio Etter noen timer måtte nok Rove innse at Fox News, og mange andre nyhetsredaksjoner, fikk rett i å si at Obama hadde vunnet, og skal være president i fire nye år i USA.

På forhånd var det knyttet stor spenning knyttet til staten Ohio, med sine 18 valgmenn. Etter at valgresultatet ble klart var det tydelig at Ohio ikke var avgjørende i det hele tatt.

USA-ekspert og forsker ved Senter for transatlantiske studier ved Institutt for forsvarsstudier, Anders Romarheim, har fortalt at det er tynne marginer for seier.

I Ohio skiller det bare 100 000 stemmer fra seier og tap. Etter at 90 prosent av stemmene i staten er talt opp er 2 670 000 gått i favør Obama mens 2 570 000 av stemmene har gått Romney.