Her nekter Lysglimt Johansen å snakke med Dagbladet

Alliansen-lederen deltar på hvit-makt-samling i Oslo.

«SHITPIECE»: Leder av partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, nektet å snakke med Dagbladet utenfor arrangementet Scandza Forum lørdag, og uttalte at det ville blitt en «shitpiece». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hans Jørgen Lysglimt Johansen er blant deltakerne på det høyreekstreme arrangementet Scandza Forum i Oslo - der en rekke representanter fra hvit-makt-miljøet i inn- og utland er samlet.

Motdemonstranter anholdt

Et stort politioppbud hindrer større sammenstøt mellom forumdeltakerne og antirasister, men cirka 25 av motdemonstrantene ble tidligere i kveld anholdt.

Lysglimt Johansen snakket med deler av pressen utenfor forsamlingslokalet på Sinsen - men Dagbladet ville han ikke snakke med.

- Det blir en «shitpiece», svarte Lysglimt Johansen Dagbladets reporter på spørsmål om han ville stille til intervju.

Han takket dermed nei, og vinket farvel.

Frodi Midjord, som arrangerer Scandza Forum, sier imidlertid i et innslag på Lørdagsrevyen at de tar avstand fra høyreekstremisme.

- Det dreier seg om spørsmål som ikke helt debatteres i mainstream media, som vi gjerne vil løfte opp, som har med nasjonal identitet, antiglobalisme, å gjøre. Vi er rett og slett nasjonalister, sier han.

Motsetter seg utvisning

Den amerikanske høyreekstremisten Greg Johnson ble lørdag pågrepet. Han var blant mellom 50 og 100 personer som skulle delta på arrangementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer