Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her nektes menn og gutter inngang på kvinnedagen

Til tross for bråk om det samme i fjor, arrangerer Malmö-bad «Ladies Day».

STENGES FOR HANKJØNN:  Det er ikke først gang Hylliebadet i Malmö bare åpnes for kvinner og jenter. Foto: Jorchr / CREATIVE COMMONS
STENGES FOR HANKJØNN: Det er ikke først gang Hylliebadet i Malmö bare åpnes for kvinner og jenter. Foto: Jorchr / CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På kvinnedagen 8. mars er det kun jenter og kvinner som kommer inn på Hylliebadet i Malmö. Fra klokka tre lukkes døra for gutter og menn, når «Ladies Day» starter.

Det skriver Sydsvenskan.

Malmös fritidskommunalråd Frida Trollmyr, ser ingen problemer med at badet forbeholdes kvinner, men reagerer på at barn er tatt med i kjønnsdelingen.

- Jeg synes ikke man skal sortere små barn etter kjønnsroller. Det holder med de voksne, sier hun til Sydsvenskan.

Hun reagerer også på at det tilbys gratis sminking.

- Det er veldig stereotypt å ha en event for kvinner og tenke at da vil de sminke seg. Det har jeg tatt opp med fritidsdirektøren, sier Trollmyr.

I fjor var det ifølge Sydsvenskan diskusjoner rundt samme problemstilling, da Aq-va-kul utestengte en gutt som skulle feire åtteårsdagen sin på kvinnedagen. Det førte til mye rabalder, og som plaster på såret den gangen, fikk han to gratisbilletter til badet.

Anki Magnusson er sjef ved badeenheten i Malmö synes folk får tåle at menn ikke har adgang én gang i året.

- At menn ikke har tilgang til badet én dag i året, får man tåle, sier hun til Sydsvenskan, og legger til at de tilgodeser ulike gruppers behov. Blant annet har de ulike tider for menn og kvinner i avslapningsavdelingen.

Men det blir ikke aktuelt å forbeholde badet for menn for eksempel på en farsdag.