Her nyter Helge Fossmo friheten

Hørte på kristen musikk under permisjon.

HANDLET MUSIKK: Helge Fossmo besøkte en kristen musikkbutikk under en permisjon, tett fulgt av tre vakter. Fossmo er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap på sin tidligere kone og drapsforsøk på naboen sin.
HANDLET MUSIKK: Helge Fossmo besøkte en kristen musikkbutikk under en permisjon, tett fulgt av tre vakter. Fossmo er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap på sin tidligere kone og drapsforsøk på naboen sin.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under bevoktet permisjon besøkte livstidsdømte Helge Fossmo en kristen musikksjappe i Jönköping.

Rundt klokken tolv i dag vandret den livstidsdømte Helge Fossmo rundt i sentrum av Jönköping, tett etterfulgt av tre vakter. Fossmo var kledt i sivile klær, og virket blid, skriver Expressen.

Han hadde bedt om å få besøke «Nya musik», en kristen musikkbutikk. Til tross for at Fossmos ansikt ble godt kjent under mediedekningen av Knutby-saken i 2004, så det ikke ut til at noen oppfattet at det var den kjente frikirkepastoren som vandret rundt i gatene.

Godt humør Fossmo kikket på forskjellige plater og hørte på musikk med hodetelefoner, med et smil om munnen, mens vaktene stod og ventet ved kassen.

Da pastoren var ferdig med å høre på musikk gikk følget tilbake til parkeringen på Västra torget hvor en bil stod parkert og ventet på dem.

Da den svenske avisen Expressen tok kontakt med pastoren, spurte han reporteren hvem hun trodde hun snakket med.

- Helge Fossmo, svarte reporteren.
- Da må du nok lete et annet sted, svarte Fossmo.

Kjøpte hårvoks Det er ikke første gangen Fossmo får permisjon fra fengselet, og timene i frihet er, ifølge hans mor Solveig, veldig viktige for ham selv om han ikke får møte familien under disse permisjonene, skriver Expressen. Under tidligere permisjoner har Fossmo sørget for å kjøpe permer, hårvoks og linsevæske. Denne gangen handlet han altså kristen musikk.

På sin hjemmeside har Fossmo tidligere skrevet om ensomheten i fengselet og følelsen av maktesløshet som rammer innsatte. Til tross for ensomheten har Fossmo giftet seg med en ny kvinne mens han har sittet fengslet. Seremonien ble holdt på Kumlaanstalten for snart fire år siden.

Helge Fossmo er dømt til livsvarig fengsel i Sverige for medvirkning til drap på sin kone Alexandra Fossmo i 2004 og drapsforsøk på Daniel Linde, som på den tiden bodde i nabohuset.

Barnepiken Sara Svensson, som er Fossmos tidligere elskerinne, tilstod drapet på Alexandra Fossmo, men Helge Fossmo skal via sms ha manipulert henne til å begå drapet. Svensson ble dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid.

FIKK PERMISJON: Helge Fossmo er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk. I dag hørte han på kristenmusikk under en permisjon.
Arkivfoto: Passregistret / SCANPIX
FIKK PERMISJON: Helge Fossmo er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk. I dag hørte han på kristenmusikk under en permisjon. Arkivfoto: Passregistret / SCANPIX Vis mer