Her obduseres de svenske kaiene

- Massedødsfall blant fugler er vanligere enn de fleste tror

OBDUSERT I UPPSALA: Flere av de 50 døde Falköping-fuglene er obdusert. Resultatene viser at de døde som følge av ytre traumer som førte til indre blødninger. Ingen sykdommer eller gift er påvist. Foto: ERIK ÅGREN/SVA
OBDUSERT I UPPSALA: Flere av de 50 døde Falköping-fuglene er obdusert. Resultatene viser at de døde som følge av ytre traumer som førte til indre blødninger. Ingen sykdommer eller gift er påvist. Foto: ERIK ÅGREN/SVA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALKÖPING/OSLO (Dagbladet): Obduksjonsresultatene er klare: De døde Falköpings-kaiene hadde massive indre blødninger, og døde som følge av et ytre traume. Sykdomsalarmen er dermed avblåst.- Vi ser ingen tegn på infeksjon eller sykdom, sier statsepizootolog Marianne Elvander ved Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala til Dagbladet.

Nøyaktig hva som forårsaket de ytre skadene er foreløpig ikke bekreftet. Siden de omlag 50 kadaverene ble funnet i og ved veibanen langs den trafikkerte Wetterlinsgatan i byen, er det svært nærliggende å tro de ble drept av trafikk, sier Elvander.

Trolig påkjørt Kråkearten kaier er svært vanlig i Falköping, og vinterstid er de ofte å se i store flokker midt i veibanen. En lastebilsjåfør har innrømmet at han kjørte på et antall fugler tirsdag kveld, men det er foreløpig uklart om det var før eller etter de lå døde på gaten.

Et av de første vitnene på åstedet, Drilon Hulaj (23), sa til Dagbladet i går at mange av fuglene ikke hadde synlige ytre skader. Elvaander bekrefter dette, men sier de likevel var bli utsatt for tilstrekkelig ytre vold til å få dødelige indre blødninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer