Her ødelegger han et maleri til flere millioner kroner

Alles verste museumsmareritt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En taiwansk gutt opplevde alle menneskers museumsmareritt da han i helga besøkte utstillingen «Leonardos ansikt - Bilder av et geni» i Taipei.

Videoen som er sluppet av museet, viser en gutt som holder noe å drikke i hånda. Han gikk forbi maleriet, men mistet plutselig balansen, og falt mot det dyre maleriet «Blomster» av Paolo Porpora, verdt 1,5 millioner euro - nesten 15 milioner norske kroner.

Uheldigvis tok han seg for mot bildet, og da han så opp på maleriet gikk det opp for gutten at han hadde laget et hull på størrelse med en knyttneve.

Slipper å betale Gutten så skrekkslagen ut etter uhellet, og så rundt på de andre besøkende i rommet.

Arrangøren, Sun Chi-hsuan, sier til Focus Taiwan News at maleriet er ødelagt nede til høyre.

- Vi kommer ikke til å be familien om erstatning for restaurering, sier Chi-hsuan til nyhetssida.

Nå er arbeidet med å få maleriet fiksa gått i gang, men fordi det er 350 år gammelt er det svært skjørt.

- Når vi starter å restaurere maleriet, prioriterer vi å styrke strukturen i det, og ikke legge på ny maling på det skadede området, sier sjefsrestaurerer Tsai Shun-Jen.

Ikke den eneste Ifølge den engelske avisa The Guardian, er det ikke første gang noen ødelegger et kunstverk.

I 2006 skal en mann ha snublet over skolissa si i Fitzwilliam musseet i Cambridge, og smadret tre kinesiske vaser som var 300 år gamle.

I 2010 skal en kvinne ha falt inn i et Picasso-maleri, noe som førte til en 15 centimeter lang flenge.

Casinoeieren Steve Wynn skal ha fått albuen sin i Picassos mestervek «Le Rêve», men klarte likevel å selge maleriet i 2013 for svimlende 155 millioner dollar.

Andrew Shannon fra Dublin fikk i 2012 seks års fengselsstraff da han ødela et Claude Monet-maleri verdt ti millioner euro. Han erklærte seg ikke skyldig, og skal ha forklart at han følte seg svimmel og falt forover.

Maleriet «Argenteuil-bassenget med en enslig seilbåt», malt i 1874, er nå utstilt i nasjonalgalleriet i Irland, etter 18 måneder med restaurering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer