Coronaviruset i Europa:

Her øker smitten: - Alvorlig

Mange land slåss mot den tredje smittebølgen. Polen sliter som følge av en kraftig smitteøkning i påsken. I Ukrainas hovedstad Kiev er sykehusene nesten fulle, mens franske myndigheter advarer om at de risikerer å miste kontrollen.

MUTASJON: Slik har det britiske viruset mutert. Video: Nucleus Medical Media. Direktør i Bioteknologirådet, Petter Frost. Reporter: Anton Lier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset herjer verden over, og en rekke land står midt i den tredje smittebølgen.

Ungarn, Estland og Uruguay er landene som nå opplever det største smittetrykket i verden.

Tallene er basert på antall coronasmittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, og hentet fra Johns Hopkins-universitetets talloversikt.

Kraftig smitteøkning

På fjerdeplass finner man Polen. Som følge av en kraftig smitteøkning i påsken er landets sykehus i ferd med og overbelastes.

Nylig ble det to dager på rad registrert over 35 000 nye smittetilfeller i landet, og myndighetene har innført nye strenge tiltak for å prøve å få kontroll på smitten.

Blant annet ble det innført nye restriksjoner for å hindre store ansamlinger av mennesker i forbindelse med påskefeiringen.

- Veldig alvorlig

Da nyhetsbyrået AP nylig besøkte et sykehus i byen Bochnia, omkring 40 kilometer øst for Kraków, var nesten alle sykehussengene fylt opp.

82 år gamle Edward Szumanski er en av pasientene ved sykehuset, og er bekymret for at noen fortsatt ikke tar viruset på alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer