Her omringer demonstrantene statsministerens bil

Men Islands statsminister nekter å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hissige demonstranter omringet i går bilen til Islands statsminister Geir H. Haarde.

TV-bilder av hendelsen viser statsministeren som akkurat klarer å komme seg i sikkerhet i bilen før demonstrantene når bort til ham. Egg og snøballer hagler over bilen før politi og sikkerhetsvakter får fjernet dem slik at statsministeren unnslipper.

Over 2000 mennesker deltok i dag i demonstrasjonene, som starte da de folkevalgte i går møttes for første gang etter juleferien.

Demonstrantene mener regjeringen er ansvarlig for den økonomiske krisen som har rammet Island hardt, og krever at regjeringens og styret i sentralbanken går av. 

Statsministeren nekter- Det har begynt å tynne seg ut. Nå er det bare den harde kjernen som er igjen, sier en av demonstranten Magnus J. Cornette til Dagbladet.no ca klokken 23 i går kveld.

Han forteller at de nå har flyttet seg til Nasjonalmuseet hvor Sosialdemokratene, ett av de to regjeringspartiene, nå er samlet. - Noen har til og med tatt seg inn i bygningen. De bruker en ropert og roper «dere har sparken», sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer