ROBOT-RESTAURANT: 20 roboter jobber med å lage og servere mat i denne restauranten i Harbin i provinsen Heliongjiang i Kina. Foto: Reuters / Sheng Li A
ROBOT-RESTAURANT: 20 roboter jobber med å lage og servere mat i denne restauranten i Harbin i provinsen Heliongjiang i Kina. Foto: Reuters / Sheng Li AVis mer

Her ønsker de jordboere velkommen

Roboter lager og serverer mat i denne restauranten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hallo, jordboer. Velkommen til robot-restauranten, sier roboten til hver kunde som kommer inn i «Robot Restaurant» som ligger i Harbin i Kina.

Restauranten har «ansatt» 20 roboter som lager og serverer mat til sulte gjester.

ROBOT-MAT: Kundene kan se roboten lager mat i robot-restauranten. Foto: REUTERS / Sheng Li
ROBOT-MAT: Kundene kan se roboten lager mat i robot-restauranten. Foto: REUTERS / Sheng Li Vis mer

Hver robot koster rundt 260 000 norske kroner, ifølge The Sun.

Selv om robotene er programmert til å kunne lage mat og servere den via sensorer på gulvet, er de ikke intelligent nok til å ta bestillinger fra kundene. Den oppgaven er fortsatt forbeholdt mennesker.

Jobber på skift Robotene har krav på pause på lik linje med mennesker. De må inn til lading i to timer etter å ha jobbet i fem timer.

UVANLIG SYN: Robotene leverer maten til gjestene i restauranten. Foto: REUTERS / Sheng Li
UVANLIG SYN: Robotene leverer maten til gjestene i restauranten. Foto: REUTERS / Sheng Li Vis mer

- Robotene vil ta seg en matbit i form av elektrisitet. Våre ansatte kan håndtere hele robot-teamet, sier ingeniørsjef Liu Hasheng til Daily Mail. Han har til sammen investert rundt 4,5 millioner norske kroner i restauranten.

Robot-restauranten åpnet i juni i 2012 og en gjennomsnittlig rett koster rundt 40 norske kroner. Menykartet består av mer enn 30 retter.

KOKKEN: En robot som spelialiserer seg innen matlaging forbereder en rett til en av gjestene. Foto: REUTERS / Sheng Li
KOKKEN: En robot som spelialiserer seg innen matlaging forbereder en rett til en av gjestene. Foto: REUTERS / Sheng Li Vis mer