Her oppdaget verden Barack Obama

Mannen og talen som bergtok verden og endret historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Torsdag 29. juli 2004 skrev Dagbladet.no for første gang om Barack Obama. Han var helt ukjent i Norge, og temmelig ukjent i USA.

«Ingen hadde hørt om Barack Obama før han gikk på talerstolen. Nå snakkes det om at han kan bli USAs første svarte president», skrev vi.

Helt ukjent lilleputtArtikkelen er så vidt vi vet det første norske portrettet på mannen som i dag overtar Det hvite hus.

To dager før hadde den unge delstatssenatoren fra Illinois klatret opp på talerstolen på Demokratenes årsmøte i Boston for å holde hovedtalen. Der var presidentkandidat John Kerry begivenhetenes sentrum, og kampen for å kaste George W. Bush ut av Det hvite hus var det alle snakket om.

Som delstatssenator var Obama en lilleputt. Selv kjempet han om en plass i eliteserien som demokratenes Illinois-kandidat til Senatet.

Men det var inntil Obama gikk av talerstolen. Som en kjempe. Kongressens coolesteDrøye tre måneder senere tapte Kerry kampen mot Bush. Men Obama vant en plass i senatet som den tredje svarte folkevalgte senatoren i nasjonens historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer