MØTTE DE ETTERLATTE: Her møter Barack Obama flere av familiemedlemmene til drepte Emilie Parker. Foto: Privat
MØTTE DE ETTERLATTE: Her møter Barack Obama flere av familiemedlemmene til drepte Emilie Parker. Foto: PrivatVis mer

Her oppmuntrer Obama familien til drepte Emilie (6)

Den vesle jenta beskrives om en gledesspreder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama har møtt flere av de etterlatte til ofrene etter den grusomme skolemassakren på Sandy Hook Elementary School, melder TV-stasjonen ABC.

Før han møtte familiene holdt han en tale under en minnestund der han sa at han vil bruke all sin makt for å sette en stopper for slike massakre.

- Det er fjerde gang i min presidentperiode dette skjer. USA som nasjon må nå stille noen tøffe spørsmål. Vi kan ikke tolerere dette lenger. Disse tragediene må slutte. For å få det til må vi gjennomføre endringer, sa presidenten.

Gledesspreder Bildet øverst i denne saken viser Obamas møte med Emilie Parkers etterlatte. Emilie ble bare seks år. Hun beskrives som en livsglad jente som alltid brydde seg mest om de hun hadde rundt seg.

- Hun gikk alltid rundt med fargestifter og blokk, slik at hun aldri gikk glipp av muligheten til å tegne en tegning eller skrive et kort. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger hun merket at noen rundt henne var lei seg eller frustrerte, for deretter å tegne dem en tegning eller skrive en oppmuntrende lapp for å trøste, har pappa Robbie Parker sagt.

Oppmuntrende presidentbesøk Bildet er offentliggjort av Emilies familie, og viser at presidenten har klart å oppmuntre familien.

Den lille byen Newtown, men også resten av USA, er fremdeles i sjokk etter massakren.

USA har de siste årene hatt mange massakre, men ofrene har sjeldent vært så unge som nå. 20 av ofrene var mellom seks og sju år, mens seks voksne ble drept.

ET AV OFRENE: Emilie Parker (6) ble drept i skolemassakren i Newtown. Foto: Reuters/NTB Scanpix
ET AV OFRENE: Emilie Parker (6) ble drept i skolemassakren i Newtown. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer