Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her oppsøker torpedoen Røkke i garasje

«Jannik» Iversen og Kjell Inge Røkke ble stående og prate i 20 minutter. Etter det eskalerte situasjonen.

BLE OPPSØKT: Ble stående og prate i 20 minutter. Så ble forholdet kraftig forsuret. Bilder: Politiet. Vis mer

1. november 2017 hadde Jan Erik «Jannik» Iversen allerede forsøkt å få til et møte med industrimagnaten og milliardæren Kjell Inge Røkke. Han hadde blant annet sendt meldinger til Røkkes sønn.

Den dagen dukket han i stedet opp på Akers garasjeanlegg og ventet på Røkke.

Før Røkke hadde rukket å parkere bilen, kom Iversen bort til Audien og banket på ruta på passasjersida.

- Avsluttet med klem

Røkke gikk ut, og de to pratet i 20 minutter, før samtalen skal ha blitt avsluttet med en klem.

GESTIKULERTE: Videobildene skal vise at Iversen gestikulerte mye under den omkring 20 minutter lange samtalen. Foto: Politiet
GESTIKULERTE: Videobildene skal vise at Iversen gestikulerte mye under den omkring 20 minutter lange samtalen. Foto: Politiet Vis mer

Røkke forklarte i avhør at Iversen først hadde kontaktet Røkkes sønn, Kristian Monsen Røkke, via SMS i oktober 2017. Iversen skal der ha skrevet at han ville møte Røkke og at han ville si ufordelaktige ting om Røkke i pressen.

- Truende og ubehagelig

Videobildene fra møtet 1. november skal vise at Iversen gestikulerer mye under samtalen med Røkke utenfor bilen.

- Jeg følte det som ubehagelig, men ikke på en annen måte enn at jeg kunne håndtere situasjonen, sa Røkke i går.

Milliardæren sa videre at han varslet konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker om hendelsen. Han skal også ha forsøkt å kontakte sin advokat John Christian Elden uten å få tak i ham.

På oppfølgende spørsmål fra aktor Terje Nedrebø Michelsen om hvordan Røkke opplevde hendelsen, forklarte han.

- Det var truende og ubehagelig, men jeg valgte hvert fall å gå ut av bilen da han kom. Han sa: «Du truer ikke meg». Nei, jeg truer ikke deg. Det var du som kom hit. Jeg følte det var bedre enn å trykke på låseknappen i bilen og ringe sikkerheten, sa Røkke i retten i går.

- Vill i blikket

DISKUTERTE FAMILIE: Ifølge Røkke skal «Jannik» Iversen ha fortalt at lydopptakene i VG ga ham og familien problemer. Foto: Politiet
DISKUTERTE FAMILIE: Ifølge Røkke skal «Jannik» Iversen ha fortalt at lydopptakene i VG ga ham og familien problemer. Foto: Politiet Vis mer

Han forteller videre om hvordan han oppfattet situasjonen.

- Når du ser en mann som er vill i blikket, skallet og kommer mot deg, vil du oppfatte ham som ganske engasjert og ikke behagelig. Slik jeg vil beskrive første delen av møtet, var det ganske usammenhengende, emosjonelt og irrasjonelt, sier Røkke.

Ifølge Røkke fortalte Iversen ham den gangen at lydopptakene av Røkkes samtaler, som hadde blitt publisert i VG den sommeren hadde skapt problemer for ham og hans familie.

5. januar 2018 oppsøkte Iversen igjen garasjeanlegget. Han ankom da rundt 11.25 og skal ha oppholdt seg der i fem-seks timer.

- Hadde Røkke sittet i bilen, så skulle jeg tatt ham med meg på politihuset, sier Iversen om besøket 5. januar.

Røkke og Iversen hadde da hatt flere møter på kontorene til Advokatfirmaet Elden. Like før jul skal Røkke, ifølge hans forklaring, ha avvist Iversens ønske om penger. Han anmeldte Iversen 29. januar 2018, da torpedoen skal ha truet ham med grisebank.

- En gutteprat

Ifølge tiltalen skal Iversen ha forsøkt å presse Kjell Inge Røkke for et tosifret millionbeløp ved å truer med å publisere ufordelaktige opplysninger om milliardæren.

Iversen fortalte selv om da han fulgte etter Kjell Inge Røkkes bil og møtet i garasjen.

- Du og jeg må ta en gutteprat, hevder han at han sa.

- Det har kommet ut i media og at jeg har presset ham i garasjeanlegget. Dere ser jo bildene her selv. Det er jo mer som et deilig kjærlighetsforhold jo, sa Iversen om bildene i retten tirsdag.

Dagbladet har fått tilgang til bildene fra garasjeanlegget etter samtykke fra fornærmede og tiltalte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling