OUTER MUSLIMER: Norwegian Defence League har lagt ut ei omfattende liste på sin hjemmeside over det de mener er muslimske bedrifter og organisasjoner i Norge. Faksimile: NDLs hjemmeside
OUTER MUSLIMER: Norwegian Defence League har lagt ut ei omfattende liste på sin hjemmeside over det de mener er muslimske bedrifter og organisasjoner i Norge. Faksimile: NDLs hjemmesideVis mer

Her outer islamhatere «muslimske bedrifter» i Norge

Norwegian Defence League brukte søkeord som «islam», «muslim», «Mohammed», «Ali» og «Hussein» i Brønnøysundregisteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Resultatet er ei liste med flere hundre bedrifter og organisasjoner som Norwegian Defence League (NDL) har viet plass til på sin islamfiendtlige hjemmeside.

«Joda, det finnes noen. Listen er langt fra komplett, og den kan gjøres mye lengre med flere søkeord eller endringer på søkeord vi har brukt. Vi har kun tatt med oppføringer i Brønnøysundregistret under søkeordene «Islam, Kurdisk, Tyrkisk, Muslim, Iransk, Irakisk, Somalisk, Pakistansk, Arabisk, Muhammed, Ali og Hussein». Lista sier heller ikke noe om hvilke organisasjoner som mottar statsstøtte og hvor mye de får. Vi gjør oppmerksom på at noen oppføringer kan være oppført flere ganger, skriver NDL på hjemmesiden.

Dagbladet har gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med NDL-ledelsen, uten å lykkes.

- Islam er mitt navn Abdul Islam driver Islam Kiosk i Oslo sentrum. Han troner på andre plass på lista over det NDL hevder er «muslimske organisasjoner og bedrifter» i Norge.

- Islam er mitt navn og har ingen ting med religion å gjøre, sier Abdul Islam. Dagbladet viser ham lista hvor kiosken hans er å finne høyt oppe.

- Jeg ser på lista, og skjønner ikke hvorfor mitt navn står der, sier Islam som aldri tidligere har hørt om Norwegian Defence League. Islam ønsker ikke å la seg avbilde med ansikt etter at Dagbladet forteller ham hvordan organisasjon NDL er.

- Tusen takk! 1. nestleder Khamshajiny Gunaratnam i Ungdom mot rasisme lar seg ikke provosere nevneverdig av Norwegian Defence Leagues listestunt.

- For det første lurer jeg jo litt på hva de ønsker å oppnå med dette. For det andre sier jeg tusen takk! Tusen takk til NDL som gir meg en god oversikt over hvilken styrke muslimene er for det norske samfunnet. At mennesker organiserer seg, starter bedrifter og deltar i samfunnet Å, for en fryd! sier Gunaratnam.

PÅ NDL-LISTA: Abdul Islam driver en kiosk i Oslo Sentrum og ble overrasket da Dagbladet viste fram NDLs liste over det de mener er islamske organisasjoner og bedrifter. - Islam er navnet mitt og har ingenting med religion og gjøre, sier Islam til Dagbladet. Han vil ikke ha anisktet sitt i avisen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅ NDL-LISTA: Abdul Islam driver en kiosk i Oslo Sentrum og ble overrasket da Dagbladet viste fram NDLs liste over det de mener er islamske organisasjoner og bedrifter. - Islam er navnet mitt og har ingenting med religion og gjøre, sier Islam til Dagbladet. Han vil ikke ha anisktet sitt i avisen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer