Her øver norske soldater i Putins nabolag

Telemark bataljon deltar i Nato-øvelse i Latvia.

KALIBRERING: Utstyr kalibreres dagen før Nato-øvelsen «Silver Arrow» starter for alvor på Adazi militærbase i Latvia. De 190 norske soldatene er Mekanisert infanterikompani 3 (Mek 3), og utgjør én av fem avdelinger i Telemark bataljon. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
KALIBRERING: Utstyr kalibreres dagen før Nato-øvelsen «Silver Arrow» starter for alvor på Adazi militærbase i Latvia. De 190 norske soldatene er Mekanisert infanterikompani 3 (Mek 3), og utgjør én av fem avdelinger i Telemark bataljon. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ADAZI (Dagbladet): Samme dag som Jens Stoltenberg innsettes som generalsekretær, ruller norske panservogner over latvisk jord. Bare 25 mil fra Russlands grense.

190 soldater fra Telemark bataljon pakker utstyr og kalibrerer våpen dagen før øvelsen starter for alvor. Sammen med amerikanske og latviske styrker, er de innkvartert i en brakke i militærleiren Adazi, noen kilometer nordøst for hovedstaden Riga.

Hele oktober og november skal de være med på Nato-øvelsen «Silver Arrow». Sammen med USA, Storbritannia, Estland og Latvia, skal det norske kompaniet blant annet øve på å slå tilbake en invasjonsstyrke.

Aggresjon Øvelsen er den siste i en rekke grep Nato-alliansen gjør for å markere motstand mot Russlands aggresjon i Ukraina. De baltiske landene, som alle er medlemmer av alliansen, har bedt om økt støtte fra Nato.

Litauens president Dalia Grybauskaite uttrykte i mars frykt for at Vladimir Putins plan er å skrive om Europas grenser.

- Det er signalet Russland sender, og vi må forstå det raskt og reagere umiddelbart. For etter Ukraina, er det Moldova som står for tur. Så en rekke andre land, sa Grybauskait på EU-toppmøtet i mars ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer