Her overgir han seg

Her overgir den blodige asylsøkeren seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Asyksøkeren fra Kamerun overga seg til politiet klokka 12.15. Politiets spesialutdannede forhandlere klarte å få ham til å legge ned kniven og komme ut av hytta på asylmottaket på Heimdal utenfor Trondheim.

Der hadde han forskanset seg i over to timer.

- Han overga seg uten motstand, og vil nå bli framstilt for lege. Han har ikke alvorlige skader. Dette skjedde takket være godt arbeid fra forhandlerne, som var tålmodige, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Asylsøkeren forskanset seg med kniv i en hytte på asylmottaket på Sandmoen camping på Heimdal utenfor Trondheim. Dette skjedde ved 09.10-tida i dag morges.

Han skal ha skadet seg selv med en kniv, men ble ikke hardt skadd.Spesialtrenede politiforhandlere kommuniserte med asylsøkeren gjennom vinduer og døren.

Basketak

- Det var klokka 09.10 at en patrulje fra utlendingsavsnittet ved Sør-Trøndelag politidistrikt dro til Sandmoen camping for å pågripe asylsøkeren, for å sende ham ut av landet, for han skulle utvises. Han mottsatte seg dette, og det ble et basketak, fortalte operasjonsleder Berglund.

Asylsøkeren, som er født i 1971, fikk tak i en kniv under basketaket.

OVERGIR SEG: Asylsøkeren fra Kamerun overgir seg etter å ha forskanset seg på asylmottaket i over to timer. Skadene hans er selvpåførte med kniv. Foto: SCANPIX
OVERGIR SEG: Asylsøkeren fra Kamerun overgir seg etter å ha forskanset seg på asylmottaket i over to timer. Skadene hans er selvpåførte med kniv. Foto: SCANPIX Vis mer

Alvorlig situasjon

- Det oppstod en meget alvorlig situasjon, politiet trakk seg tilbake, og asylsøkeren forskanset seg i hytta. Der har han skadet seg selv med kniven, men vi ser det ikke som så alvorlig at vi må gå til umiddelbar aksjon, sier Berglund.

Politifolkene var uskadd, og asylsøkeren var alene i hytta. Det var en rekke politifolk på stedet. Mannen skadet seg selv i overkroppen, og truet med å skade seg selv ytterligere dersom politiet ikke forlot stedet.

Leder ved Sandmoen mottak, Leif Solberg, bekrefter at situasjonen oppstod da politiet kom i forbindelse med uttransportering av asylsøkeren. 

Han vil ikke gi opplysninger om bakgrunnen til asylsøkeren.