MILITÆRET: Militærpoliti i Istanbul løfter hendene sine i været mens de går bortover Bosporus-brua. Video: CNN Vis mer

Her overgir kuppsoldatene seg til tyrkiske myndigheter

Kuppsoldatene stengte Bosporos-brua i Istanbul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 21.48 sent fredag kveld kom de første meldingene til Norge om det militære kuppforsøket i Tyrkia.

Noe av det første tyrkiske myndigheter beskrev som en utbrytergruppe i det tyrkiske militæret gjorde, var å stenge ned den strategisk svært viktige Bosporos-brua i Istanbul.

I morgentimene lørdag meldte flere medier at kuppsoldatene på Bosporos-brua har overgitt seg til tyrkiske myndigheter.

I en video nyhetskanalen CNN sendte på sin direktesending, som også Dagbladet publiserer, viser kuppsoldater med hendene i været som overgir seg.

På brua ser man også en rekke stridsvogner.

FEIRER: Klippet viser sivile feirer på Bosporos-brua i Istanbul, etter at militæret som tok over den har overgitt seg, og lagt fra seg våpnene og uniformene sine. Video: CNN Turk via AP Vis mer

Kaos i Ankara

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan landet i Istanbul natt til lørdag - og det første han gjorde var å forsikre sine landsmenn med at kuppforsøket var mislykket.

I Istanbul virker det nå som om situasjonen er under kontroll, men situasjonen er fortsatt uavklart i millionbyen og hovedstaden Ankara.

Erdogan kom til flyplassen natt til lørdag etter å ha fløyet fra middelhavskysten sør i landet. Flere tusen av hans tilhengere hadde da møtt opp på flyplassen for å vise sin støtte.

- De som står bak kuppforsøket vil betale en svært høy pris for sitt svik, sa Erdogan til TV-kanalen NTV.

Han lovte at Tyrkia ikke skal styres av de væpnede styrkene. Fortsatt er likevel mye uavklart etter kuppforsøket i landet.

Motstridende meldinger

Selv etter at både landets statsminister Binali Yildirim og etterretningstjenesten tidligere på kvelden ga forsikringer om at kuppet stort sett er under kontroll, kom det meldinger om flere eksplosjoner ved parlamentet i Ankara.

Samtidig ble det meldt om at soldater har tatt seg inn i bygningen til CNN Turk i Ankara, men der er kontrollen gjenopprettet.

Over 200 drept - 1440 skadd

Lørdag formiddag forteller Tyrkias konstituerte militærsjef Umit Dundar at nesten 200 skal være drept.

Blant disse skal 104 være personer som antas å ha stått bak kuppforsøket. 41 politibetjenter og 47 sivile skal også være døde.

En tjenestemann som snakker mot løfte om anonymitet, sier at minst 150 sårede har kommet inn til sykehuset Haydarpasa Numune i bydelen Üsküdar på den asiatiske siden av Bosporos-stredet i Istanbul.