Her pågripes bildesperadoen

Truet politiet med kniv, stjal Saab og utløste vill biljakt. Politiet endte opp med å skyte dekkene til Saaben midt i Sinsenkrysset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet avsluttet en dramatisk biljakt midt i Sinsenkrysset i dag, da en potlitjenestemann skjøt dekkene til en stjålet grønn Saab.

I en leservideo, som ligger øverst i denne saken, kan du se bildesperadoen bli pågrepet.

Skjøt mot dekkene Dramaet startet da desperadoen forsøkte seg på et innbrudd på Skullerud. Politiet kom til stedet, men ble truet med kniv av desperadoen, som flyktet fra stedet.

Politiet fant igjen bilen seinere og fulgte den så til Sinsenkrysset der den stjålne Saaben kjørte seg fast i trafikken. Politiet valgte da å avslutte biljakta med å skyte dekkene.

- Bilføreren ble innesperret av flere andre biler i Sinsenkrysset. Da oppstår det en situasjon hvor det blir avfyrt skudd av politiet. Det ble fyrt mot bildekkene for å hindre at han skulle komme seg videre, sier innsatsleder Arve Røtterud til Dagbladet.

Dramatisk politiaksjon Ida Stadheim Tidemann satt om bord en buss som bidro til at bildesperadoen kjørte seg fast i krysset. Hun forteller om en dramatisk politioperasjon midt i et av Norges mest trafikkerte kryss.

- Bilen prøvde å komme seg forbi mellom de to kjørefeltene, men den ble stoppet. Politiet skjøt i dekkene på bilen og en mann ble pågrepet rett etter at han gikk ut av bilen, sier hun til Dagbladet.

- Det er flere politibiler som har fått tydelige skader, sier hun.

- Imponert over politiet Torbjørn Hagen satt i bilen ved siden av da bildesperadoen ble stoppet.

- Det kom en bil bakfra og tredte seg mellom meg og bussen. Så kom det politi fra siden og avfyrte seks-sju-åtte skudd. Det gikk utrolig fort. Jeg bare hørte at det kom noen bakfra. Jeg tenkte jeg måtte komme meg ut på sida, men før jeg rakk det var bilen forbi og skrapte mot bussen.

Han mener situasjonen ikke var politiets adferd var farlig, selv om det ble avfyrt skudd i tett trafikk.

- Jeg er imponert over politiets inngrepen, de var flinke, sier Hagen.

Ingen personer ble skadd etter biljakten.