Her pågripes Google-sjefen av sikkerhetsstyrkene

Har vært forsvunnet i over en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag 28. januar ble den høytstående Google-sjefen Wael Ghonim pågrepet av egyptiske sikkerhetsstryker under demonstrasjonene i Kario, ifølge øyenvitner.

Siden har ingen sett ham.

En video som viser pågripelsen sprer seg nå på internett.

Frykter tortur Ghonim, er ansvarlig for markedsavdelingen i Google i Midtøsten og Nordafrika og Amnesty International mener det er stor fare for at han utsettes for tortur.

I går offentliggjorde de en pressemelding der de krevde at egyptiske myndigheter umiddelbart løslatte ham, eller siktet ham for et lovbrudd. 

- Han må få adgang til lege og advokat og må ikke bli utsatt for tortur eller behandles dårlig. Denne saken er bare en av mange som viser de egyptiske myndighetenes harde linje mot de som utøver sin rett til fredelig å demonstrere, sier Hassiba Hadj Sahraoui, visedirektør for Amnesty International i Afrika i pressemeldingen. 

Har fått løfter
Det kan se ut til at myndighetene i Egypt nå gir etter for presset. Den egyptiske tv-mogulen  Naguib Sawiris sier til en tv-kanal han eier at han har i samtaler med visepresident Omar Suleiman har fått løfter om at Ghonim skal løslates i dag, ifølge The Guardian.
 
Mubaraks nyutnevnte visepresident hadde i går samtaler med opposisjonen i Egypt. Regjeringen har i samtalene bare kommet med mindre innrømmelser. Partene har blitt enige om å sette ned en komité som skal studere grunnlovsendringer og et veikart for videre dialog.

USAs utenriksminister Hillary Clinton antyder at det kan være for tidlig for Egypts president Hosni Mubarak å gå av allerede nå.

På flyet tilbake fra München, der hun deltok på en konferanse i helgen, sa Clinton at det er opp til det egyptiske folk å bestemme når Mubarak må gå av, men at det kan skape komplikasjoner om han tvinges bort nå. 

Demonstrasjonene på Tahir-plassen i Kairo har imidlertid fortsatt også i dag. Demonstrantene sier de ikke gir seg før Mubarak går av.