Her pågripes lederne i dagligvarekjeden

150 tjenestemenn i koordinert razzia på hele Østlandet. Flere butikkledere og forretningsmenn siktet for menneskehandel, svarte millioninntekter og store bedragerier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere enn ti personer tilknyttet dagligvarekjeden Lime Minipris er pågrepet etter at Romerike polidistrikt klokka 08 i dag iverksatte en hemmelig, samordnet aksjon med støtte fra alle politidistrikt på Østlandet, Kripos, Tollvesenet og skatteetaten.

Totalt deltar over 150 tjenestemenn i aksjonen, får Dagbladet opplyst.

Mens de fleste pågripelsene skjedde i koordinerte tilslag mot nærmere 15 boligadresser i 08-tida, pågår det i formiddag ransaking også i flere titalls butikk- og kontorlokaler.

Planlagt i flere måneder Etter det Dagbladet erfarerer er flere av de pågrepne siktet for menneskehandel, etter at utenlandske statsborgere skal ha blitt utsatt for tvangsarbeid. Samtidig knyttes en rekke av de siktede til store skatteunndragelser gjennom flere år og ulike typer bedragerier i millionklassen.

Mens noen av de siktede er direkte involvert i butikkledelsen, regnes andre som potensielle bakmenn som bevisst har gjort seg mindre synlige i selskapspapirene.

Den enorme aksjonen har vært planlagt i flere måneder og skjer etter en langvarig, skjult etterforskning ledet av Romerike politidistrikt. Etterforskerne skal blant annet ha tatt i bruk telefonavlytting, spaning og samarbeid med utenlandsk politi i arbeidet, etter det Dagbladet får opplyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer