Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her pågripes mann etter knivdrap

En mann ble drept og en alvorlig skadd etter slagsmål i Frogn. To menn siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er pågrepet og siktet for drap og medvirkning til drap for det brutale knivdramaet i Frogn kommune lørdag ettermiddag. En 21 år gammel mann ble drept og to skadet.

Vitner så to menn komme ut av skogen våte og gjørmete og varslet politiet kvart på ni lørdag kveld. Det er disse personene som nå er pågrepet.

- Vi sendte ut flere folk og hundepatrulje, og pågrep dem et stykke inne i skogen, sier innsatsleder Bjørn Erik Flekke til Dagbladet.no.

Se pågripelsen i videoen øverst i saken.

- Jeg kan bekrefte at to personer er pågrepet og siktet for drap og medvirkning til drapet, sier jourhavende politiadvokat Nina Prebe til NTB lørdag kveld.

Litauiske statsborgere

Siden knivdrapet i tre-tida lørdag har politistyrker lett etter flere gjerningsmenn i nærheten av åstedet. Det er ikke bragt på det rene at disse personene har tilknytning til knivdrapet, men politiet har all mulig grunn til å tro det.

Innsatsleder bekrefter at de pågrepne er litauiske statsborgere, trolig født på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. De fraktes til politistasjonen i Ski.

- En av dem fikk bittskader fra en politihund i forbindelse med pågripelsen, og er sendt til legevakt for sjekk, opplyser Flekke.

image: Her pågripes mann etter knivdrap

Tidligere i dag uttalte politiet at de var på leting etter 2-4 gjerningsmenn. Det er ikke klart om det er flere gjerningsmenn, så politistyrker er fremdeles på stedet.

Skadet utenfor livsfare

En person ble hardt skadd i slagsmålet, men tilstanden hans er nå bedret. En annen person ble lettere skadet.

- Den ene personen som var hardt skadet, er utenfor livsfare, opplyser jourhavende jurist Nina Prebe til Dagbladet.no.

Teknikere fra Kripos arbeider også på åstedet i kveld. 

Drept midt i hytteområde

Det er blitt brukt både kniv og balltre i slagsmålet, som trolig er et oppgjør mellom litauiske sesongarbeidere. To balltrær ble funnet i hytte- og boligområdet i Nord-Frogn etter drapet.

Flere barn ble vitne til slagsmålet i hytteområdet «Slottet» i Nord-Frogn i Akershus, blant annet den ti år gamle sønnen til Mona Ulvestad.

- Han så mannen kom løpende med flere menn etter seg. Akkurat da mannen ble slått i hodet med balltreet bøyde han seg ned og plukket et bær og så ikke selve slaget mot mannen, men han så at han datt i bakken etterpå, sier hun til Dagbladet.no.

Fosset blod fra kutt

Ifølge Stig Sørtømme, som er nabo til huset der de litauiske arbeiderne bor, leies huset ut til et norsk byggefirma som losjerer sine utenlandske arbeidere der. 

- Jeg sto ute og tok inn klær da flere menn kom løpende ut på veien. En av dem hadde et balltre i hånden, forteller nabo Stig Sørtømme til NTB.

Begge de to skadde søkte hjelp hos hyttenaboer etter hendelsen. Den ene kom seg rundt 500 meter lenger ned i veien, mens den andre kom blødende inn til nabo Solveig Sønvisen.

- Han så veldig redd ut, og det fosset blod fra kutt i hodet og magen. Han hadde også et kutt i hånden, det så ut som om han hadde prøvd å ta tak i kniven, sier hun.

FANT BALLTRE: Både kniv og balltre ble brukt i slåsskampen.
BODDE SAMMEN: Flere litauiske sesongarbeidere skal ha bodd i samme hus i hytteområdet. En sko sto igjen på stien opp mot huset etter knivslagsmålet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!