Her parodierer Røkke Sylvia Brustad

- Je er forbanna, je er forbanna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kjell Inge Røkke holdt i dag en pressekonferanse som linker lite vi har sett tidligere i moderne norsk historie.

En time ut i presentasjonen gikk han til angrep på Sylvia Brustad.

Finansmannen parodierte Sylvia Brustad, som han utelukkende kalte "je" på en tilnærmet hedmarksdialekt.- Je er forbanna, je er forbanna, sa han med henvisning til hva næringsminister Sylvia Brustad sa på pressekonferansen før påske der hun kritiserte Røkke og Aker.

Med dirrende harme slo han tilbake mot ministeren, som han mener verken spurte om informasjon eller luftet sine bekymringer med Røkke eller styret i Aker Holding før hun "ble forbannet - så forbannet".

- Jeg er nok på det mest paralyserte jeg har vært siden jeg kom til Norge.- Jeg føler meg som en kombinasjon av Snåsamannen og Don Corleone, sa han.

- Skal man man drive med takst av et hus, er det greit å ha nøkkel til huset. Som minoritetsaksjonær kunne det være greit å snakke med styret og selskapet, sa Røkke.Røkke gikk også til angrep på Berit Kjøll, statens representant i Aker som har vært i ordkrig med Aker, etter nesten en time av presentasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer