Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her passerer de lensmannen i 150 km/t

Politiet varsler full etterforskning av denne fartsvideoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) «Prøvetur» kalles videoen som ble lagt ut på YouTube for tre dager siden.

I hastigheter opp mot 245 km/t raser to motorsyklister rundt i Jevnaker-området.

- Dette er ganske ille kjøring. Rett foran der er lensmannskontoret. Der var det vel 150 i femtisona, sier politiførstebetjent Britt Kristin Hansen Togba ved Jevnaker lensmannskontor til Dagbladet.no.

- Hadde det vært på dagtid hadde vi sett ut på dem, legger hun til.

I videoen som ble publisert på den populære videotjenesten 17. februar, skryter motorsyklistene åpenlyst av fartsgalskapen.

- Politiet er bak

«Her er det 60-sone hele veien» står det på videoskjermen, mens speedometeret på sykkelen kort tid senere viser 178 km/t. Bare sekunder senere sier plakaten på skjermen: «Oii. Politiet er bak.. Hehe. Men hvor lenge?».

Ifølge politiførstebetjent Togba er gjerningsmennene ukjente for politiet på Jevnaker, men hun varsler nå full etterforskning av lovbruddet.

- Jeg snakket med en jurist om saken, og vi skal se om vi klarer å finne ut hvem det er. Vi skal få hjelp av en som er mer datakyndig. Det er jo en annen motorsykkel som er med på kjøringen, og vi skal se om vi klarer å identifisere skiltet på den, sier Togba.

image: Her passerer de lensmannen i 150 km/t

Streng straff

Etter en dom i Høyesterett i fjor laget Riksadvokaten «veiledende normer for påstand om samfunnsstraff i ulike hastighetssoner».

Ved fartsovertredelser i 60-soner skal det etter retningslinjene legges ned påstand om samfunnsstraff om hastigheten er over 110 km/t, og fengsel fra og med 115 km/t.

For 70-soner er grensene 120 km/t og 125 km/t, for 80-soner 130 km/t og 136 km/t, og for 90-soner 142 km/t og 150 km/t.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media