Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her piskes hun etter å hatt ulovlig nærkontakt med kjæresten

Avstraffelsene fortsetter i Indonesias mest konservative provins.

PISKES: Kvinnen hadde tydelig smerter da hun ble straffet med fem piskeslag foran moskeen i Banda Aceh. Foto: AFP/ NTB Scanpix.
PISKES: Kvinnen hadde tydelig smerter da hun ble straffet med fem piskeslag foran moskeen i Banda Aceh. Foto: AFP/ NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag ble seks personer pisket offentlig for usømmelig oppførsel og gambling i byen Banda Aceh i Indonesia - noe sharia-loven i området forbyr.

Ifølge Jakarta Post, som siterer nyhetsbyrået Antara, er to studenter blant de seks som ble straffet.

De to - en 23-år gammel mann og en 20 år gammel kvinne - ble straffet for å ha hatt intim kontakt uten å være gift. Ifølge Reuters skal de to ha vært kjærester.

Fraktet med ambulanse Avstraffelsene skjedde ifølge Jakarta Post foran en moske i området, med hundrevis av personer som vitner. Hver av de seks personene som ble straffet fikk fem slag hver med stokken.

Først ut var den 20 år gamle kvinnen.  Bilder fra hendelsen viser at kvinnen har store smerter under avstraffelsen - og at hun deretter måtte bæres bort fra stedet av ambulansepersonell.

Bildene viser tilskuere som foreviger øyeblikket med smarttelefoner.

- Ta disse avstraffelsene som en lærepenge. Det som har blitt gjort med disse dømte skal ikke bli tatt som et eksempel. Og jeg håper avstraffelsene i Meuraxa-distriktet i dag vil bli de siste noensinne, sa ordfører Zainal Arifin i byen til Antara, ifølge Jakarta Post.

Konservativ provins Han oppfordret folk til å ikke isolere personene etter at de hadde fått sin straff, og minte de som ble straffet om å ikke gjenta ugjerningene sine.

REDUSERT: Kvinnen måtte bæres bort av ambulansepersonell etter avstraffelsen. Foto: AFP / NTB Scanpix.
REDUSERT: Kvinnen måtte bæres bort av ambulansepersonell etter avstraffelsen. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer

Det er ikke første gang offentlige avstraffelser utføres i byen.

Sharialovgivning ble innført i Aceh-provinsen allerede i 2001, men ifølge Al-Jazeera var det i september i fjor at reglene for straff ble utvidet til å gjelde alle innbyggerne i provinsen uavhengig av religion.

Aceh-provinsen er den mest konservative provisen i landet, og ifølge Reuters den eneste som følger sharialovgivning. 

SMERTEFULLT: Den 20 år gamle kvinnen hylte av smerte under avstraffelsen. Foto: AFP/NTB SCanpix
SMERTEFULLT: Den 20 år gamle kvinnen hylte av smerte under avstraffelsen. Foto: AFP/NTB SCanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media