Her politiets tabber

- Intet straffbart forhold, konkluderte politisjef. Kontaktet ikke Mordkommisjonen i Kripos.

INGEN REKONSTRUKSJON:  Politiet på plass etter at Monikas mor fant datteren død i sokkelleiligheten i Sund da hun kom hjem fra jobb mandag 14. november 2011. Foto: Tor Erik H. Mathiesen.
INGEN REKONSTRUKSJON: Politiet på plass etter at Monikas mor fant datteren død i sokkelleiligheten i Sund da hun kom hjem fra jobb mandag 14. november 2011. Foto: Tor Erik H. Mathiesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død i sokkelleiligheten i huset de bodde i på Berge i Sund kommune i Hordaland mandag 14. november 2011 da mor kom hjem fra jobb på ettermiddagen. Jenta var syk og hjemme aleine. Hun la i senga da mor dro på jobb før klokka 08.

Flere polititjenestemenn, både taktiske og tekniske etterforskere, var på åstedet kort tid etter at mor hadde ringt.

Ifølge Bergens Tidende var det politiinspektør Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt som 15. august 2012 tok den endelige avgjørelsen om å henlegge saken som intet straffbart forhold.

Politiledelsen konkludere med at jenta ble kvalt av selvpåførte skader tross av følgende fakta:

• Hun ble funnet med et lærbelte med knute rundt halsen. Mulige hendelsesforløp ble ikke rekonstruert, og dermed ikke sannsynliggjort hvordan ei åtte år gammel jente kan lage en knute av stivt lær.

• Det var knust et hull utenfra i ei glassrute i utgangsdøra, stort nok til å stikke inn en hånd og åpne fra innsiden. Døra var med stor sannsynligvis låst da mor gikk på jobb. Jenta hadde ikke merker av knust glass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer