- I PAKISTAN: Dette bildet viser at Arfan Bhatti er i Pakistan, ifølge den svenske journalisten Per Gudmundson.
- I PAKISTAN: Dette bildet viser at Arfan Bhatti er i Pakistan, ifølge den svenske journalisten Per Gudmundson.Vis mer

Her poserer Arfan Bhatti med våpen

PST bekrefter at det er Bhatti som er avbildet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske journalisten Per Gudmundson publiserte i dag bilder av Arfan Bhatti med våpen.

- Jeg kan i dag som første journalist vise bilder av Bhatti når han bærer våpen. På dagsferske bilder som sirkulerer blant islamistkretser i sosiale medier poserer Arfan Bhatti med automatvåpen, skriver Gudmundson på sin blogg.

- Bildene viser at han sannsynligvis befinner seg i grenselandet mellom Pakistan og Afghanistan, skriver han videre.

Kjenner til bildene Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor Dagbladet at det er Bhatti som er avbildet.

Bhatti bruker også ett av bildene som profilbilde på sin Facebook-side.

- Vi kjenner til disse bildene, men PST kan utover dette ikke kommentere hva vi vet eller eller ikke vet i en slik sak, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Bhatti er medlem av den islamistiske gruppa Profetens Ummah, som har vært mye oppe i nyhetsbildet den siste tida etter at leder Ubaydullah Husain ble siktet for trusler mot to journalister og Det mosaiske trossamfunn. Forrige helg ble han varetektsfengslet i to uker.

- Våpentrening i Syria Arfan Bhatti er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo. I forrige måned skrev Aftenposten at han var i Syria og fikk våpentrening.

Per Gudmundson jobber til vanlig som lederskribent i Svenska Dagbladet og har skrevet mye om muslimsk fundamentalisme og terrorisme.

Han sier til Dagbladet at han publiserer bildene fordi han mener de har en nyhetsverdi.

- Det finnes en nyhetsverdi i å kunne berette hvor disse personene befinner seg. Jeg vet det har vært en debatt i Norge om ekstremister i strid i Syria og disse bildene viser at Bhatti er i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Det er det er en nyhet, synes jeg, sier han.

- Ferske bilder Kilder bekrefter overfor Dagbladet at bildene av Bhatti er av nyere dato, men skal ha sirkulert en tid i visse miljøer før de i dag ble kjent for offentligheten.

Gudmundson har overvåket islamistiske miljøer i flere år, og så bildene i sosiale medier.

- Jeg vil helst ikke avsløre kildene mine, men dette er bilder som sirkulerer i sosiale medier, og det er slik jeg har snappet dem opp, sier han.

Polititopper i strategimøte Ifølge Gudmundson, har grupperingen Profetens Ummah koblinger til Sverige, og han mener derfor bildene av Arfan Bhatti er interessante for et svensk publikum.

- Om det er sånn at ekstremister deltar i kriger i andre land, er dette relevant for Sverige også, nettopp på grunn av disse koblingene, sier han.

Radikale islamister er høyt oppe på politiets agenda her hjemme for tida. I forrige uke hadde polititopper i Oslo og PST et forberedende møte hvor de la strategien for hvordan de skal slå ned på disse miljøene.

- Vi har valgt å sette ned foten, sa leder i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar H. Aas til Dagbladet på lørdag.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få kontakt med Bhattis forsvarer John Christian Elden i dag.

KJENNER TIL BILDENE: PST bekrefter overfor Dagbladet at de kjenner til bildene, og at det er Arfan Bhatti som er avbildet.
KJENNER TIL BILDENE: PST bekrefter overfor Dagbladet at de kjenner til bildene, og at det er Arfan Bhatti som er avbildet. Vis mer