Her poserer den amerikanske trofé­jegeren med den utrydnings­truede sjiraffen

Vekker massiv avsky.

VEKKER REAKSJONER: Bildene av den amerikanske jegeren og den felte sjiraffen har fått sosiale medier til å koke. Foto: Privat
VEKKER REAKSJONER: Bildene av den amerikanske jegeren og den felte sjiraffen har fått sosiale medier til å koke. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bilder av en amerikansk kvinnelig såkalt troféjeger - en som feller ville dyr primært for prestisjen og statusens skyld - sirkulerer nå livlig i sosiale medier. Mange uttrykker avsky over at hun triumferer ved byttet - en utrydningstruet sørafrikansk sjiraff, kjennetegnet ved sin mørke farge.

«Hvit amerikansk barbar som delvis er neandertaler, kommer til Afrika og skyter en svært sjelden svart sjiraff, takket være sørafrikansk tåpelighet», konstaterer ei nettavis.

Den sørafrikanske sjiraffen er på rødlista til The International Union for the Conservation of Nature. Det innebærer at dyret trues av utryddelse dersom ingenting gjøres for å redusere truslene mot dyras liv eller leveområde.

Lovlig

Av jegerens Facebook-profil går det fram at hun bruker mye tid på å reise rundt i verden på troféjakt. De siste bildene er av henne og en død kenguru.

I flere land i det sørlige Afrika - som Sør-Afrika, Namibia, Zambia og Zimbabwe - er troféjakt tillatt, mot et gebyr, og mange vestlige jegere reiser til området for å benytte seg av tilbudet. Mange mener det innebærer en stor ansvarsfraskrivelse fra myndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer