Her poserer en prostituert narkoman mens hun venter på neste kunde

Vinnerne av den presisjetunge fotokonkurransen er kåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mer enn 100 000 bilder fra tusenvis av fotografer er sendt inn til den prestisjefulle fotokonkurransen "World Press Photo contest 2012". Utsillingen av vinnerne er presentert ved Southbank Centre i London.

Dette er den samme konkurransen der den svenske fotografen, Niclas Hammarström, vant andreprisen for sitt bilde fra terroren på Utøya i fjor.

Bildene som er sendt inn viser levende refleksjoner av verden vi lever i og viser det beste innen fotojournalistikk fra hele kloden.

Flere perspektiv Mange av bildene viser en usminket sannhet. Et av bildene viser en prostituert narkoman i Ukraina med en sigarett i hånden som venter på sin neste kunde, tatt av Brent Stirton.

Vinneren av årets konkurranse har fanget et bilde av en mor som holder sin sønn som har fått tåregass i øynene etter en demonstrasjon i Sanaa i Yemen. Det er den spanske fotografen Samuel Aranda som tok bildet av øyeblikket.

Det er ikke bare katastrofebilder som er presentert i utstillingen. Dagliglivet er også fanget av dyktige fotografer. Blant annet av et gammelt ektepar som har vært gift i 65 år der kona lider av Alzheimers sykdom, som er tatt av Alejandro Kirchuk. Han vant førsteprisen i kategorien "dagligliv".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer