Her poserer norske «Lars» (29) med IS-våpen i hånd

Til familie og venner sa han at han skulle på ferie.

MED KALASJNIKOV: I august tok «Lars» med seg hele familien og flyttet til Syria for å kjempe for terrorgruppa Den islamske stat. Til familie og venner sa han at han skulle på ferie. Foto: Privat
MED KALASJNIKOV: I august tok «Lars» med seg hele familien og flyttet til Syria for å kjempe for terrorgruppa Den islamske stat. Til familie og venner sa han at han skulle på ferie. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIRUT (Dagbladet): - Han var en glad ung gutt, sier en nær slektning til Dagbladet.

- Han vokste opp i Göteborg og spilte i band og var med ut på fest. Men han forandret seg radikalt etter at han konverterte.

Bor i IS-hovedstad «Lars» er 29 år gammel, født av norske foreldre som flyttet til Göteborg tidlig på 1980-tallet. Det er nå ti år siden «Lars» konverterte til islam. Nå bor «Lars» i Raqqa i Syria — «hovedstaden» i terrorgruppa IS' såkalte islamske stat i Syria og Irak. Der bor han med kone og fire små barn. Hans slektninger i Sverige, Danmark og Norge er fortsatt i sjokk.

- Det er uansvarlig, mener en slektning.

- Hvordan kan man ta med fire små barn og flytte til krigsherjede Syria?

Begynte å misjonere Det var i 2005 at «Lars» bestemte seg for å flytte til Egypt for å lære arabisk. Han var nettopp ferdigutdannet kokk. På vitnemålet var det jevnt over gode karakterer — bortsett fra i religion.

- En dag kom han og fortalte at han hadde konvertert til islam. Vi trodde det var forbigående — men ser nå at vi tok feil, sier en slektning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer