Her prøver 13 væpnede palestinere å ta seg inn i Israel via en tunnel

Blir oppdaget og stoppet av det israelske forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den israelske hæren, IDF, sender nå ut en pressemelding der de viser det som skal være 13 palestinere som er på vei inn i Israel via en tunnel i morgentimene i dag.

- I morges klarte våre styrker å avverge et terrorangrep som kunne hatt forferdelige og dødelige konsekvenser for Israel. Trusselen fra mulige terrortunneler er nok et eksempel på de mange måtene som Hamas forsøker å ødelegge Israels sikkerhet, ved å forsøke å gjennomføre dødelige angrep mot israelske sivile, sier Peter Lerner, talsmann for IDF, i en pressemelding.

Tunnelen starter ifølge IDF i den sørlige delen av Gazastripa, og kom opp i den israelske landsbyen Sufa, som ligger like utenfor Gaza. Israelerne har nå sendt ut en video som viser angrepet på de 13 palestinerne. Israelske fly bomber området, men det er ikke klart om palestinerne døde, eller kom fra seg angrepet i live.

Minst en av de 13 palestinerne ble drept i flyangrepet, ifølge talsmann Lerner. Hamas militære ving har påtatt seg ansvaret for aksjonen, og sier at alle de 13 palestinerne klarte å komme fra flyangrepet i live, melder Ynet.

Innbyggerne i området rundt den nyoppdagede tunnelen har fått beskjed om å holde seg innendørs, inntil den israelske hæren får gjennomsøkt området, melder Ynet.

Lerner sier videre at angrepet «kunne ha hatt forferdelige konsekvenser», og at de militante var bevæpnet med «mange våpen», inkludert granater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer