Her prøver antatt gjerningsmann å rømme fra politiet

Ikke lenge etterpå ble 29-åringen pågrepet av politiet.

FORSØKER Å RØMME: Her prøver den antatte gjerningspersonen å stikke fra politiet. Like etterpå ble han pågrepet. Video: Xisan0107 / Snapchat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / NEW YORK (Dagbladet): En 29 år gammel mann opprinnelig fra Usbekistan antas å stå bak terrorangrepet på Manhattan i New York tirsdag.

Mannen skal ha kommet til USA i 2010, ifølge CNN.

Ifølge kilder nyhetsbyrået AP har snakket med, har han førerkort fra Florida, men skal ha bodd i New Jersey. Andre kilder, som Sky News, melder at 29-åringen skal ha bodd i Tampa i Florida. Politiet har ikke bekreftet opplysningene foreløpig.

SKOLEBUSS: Den terrormistenkte 29-åringen kjørte inn i folkemengden langs en populær sykkelsti på Manhattan, før han kjørte inn i en skolebuss. Video: CNN / AP Vis mer

På videoen løper gjerningsmannen fra politiet. Hele hendelsen er filmet på Snapchat. Ifølge AP skal 29-åringen ha ropt «Allahu Akbar» (Gud er stor) til politiet, før de skjøt ham. 29-åringen skal opereres som følge av skadene, og det er forventet at han kommer til å overleve.

Se videoen øverst i saken.

Åtte personer og flere skadet da mannen kjørte en bil, en pick up-truck, på personer på en gang- og sykkelvei på eksklusive TriBeCa-området i New York, få kvartaler unna World Trade Center. Bilen kolliderte i en skolebuss. Hendelsen skjedde like før klokka 21 norsk tid.

KAOS: Et vitne beskriver de grusomme scenene på åstedet der en mann kjørte på og drepte åtte mennesker. Video: CNN Vis mer

Politiet etterforsker hendelsen som et terrorangrep, og på en pressekonferanse tirsdag kveld sa New Yorks guvernør Andrew Cuomo at 29-åringen var en «ensom ulv» og det ikke finnes beviser for at han var en del av en større terrorhandling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer