Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her prøver elgen å riste av seg tørkestativet

- Den løp desperat rundt i åkeren før den hoppet i dammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien på Lahaug gård på Lahaugmoen på Skedsmo har rett som det er besøk av elg i hagen.

De fikk seg likevel en overraskelse da de oppdaget en elg med et helt tørkestativ på slep som slang seg ut i dammen på gården da de var ute en tur lørdag ettermiddag.

- Vi hørte et plask, og fikk øye på en elg som hadde hoppet ut i dammen i hagen, forteller Torgeir Lahaug til Dagbladet.

Det viste seg at elgen hadde et helt tørkestativ på slep som den desperat forsøke å kvitte seg med. Etter å ha forsøkt å kvitte seg med det plagsomme vedhenget i dammen løp elgen et par runder i hagen og ut i åkeren, før den igjen kastet seg ut i vannet.

Virket stressa Lahaug var ikke sen med å finne frem kameraet og knipse bilder av den fortvilte elgen.

- Stakkars, den hadde panikk og virket veldig redd. Han sparket voldsomt bak bakbeina og prøvde å få vekk stativet, sier Lauhaug.

Han sier at klesstativet ikke stod på deres tomt, og er usikker på hvor elgen kan ha hektet seg fast.

Etter en stund forsvant både elgen og stativet nedover veien og Lahaug kontaktet viltnemnda.

- Den var ganske stressa så vi turte ikke å gå bort til den. Det er nok uansett ikke å anbefale, sier Lahaug.

- Vi bor jo like ved skogen og har ofte elg i hagen. Som regel spiser de bare litt epler og forsvinner igjen, og de pleier ikke å være så nærme huset på dagtid.

Lette lenge Romerikes Blad, som først skrev om elgen med tørkestativet, skriver at Viltnemda i Skedsmo lette etter elgen i tre timer etter at de fikk telefonen fra Lahaug.

- Jeg har vært ute og lett etter elgen i tre timer, men uten resultat. Jeg tror derfor at den må ha kommet seg løs, sier Lars Holmsen, leder i Viltnemda i Skedsmo til avisa.

Han forteller at det er mye elg i området for tiden, og ber folk ta kontakt hvis de skulle få øye på en med et tørkestativ hengende fast i geviret.

Elgens paringstid starter normalt i september, oktober, og jaktsesongen er i full gang flere steder i landet.

UT I ÅKEREN: - Elgen tok flere runder i hagen og i åkeren før den hoppet ut i dammen for andre gang, sier Torgeir Lahaug. Foto: Torgeir Lahaug
UT I ÅKEREN: - Elgen tok flere runder i hagen og i åkeren før den hoppet ut i dammen for andre gang, sier Torgeir Lahaug. Foto: Torgeir Lahaug Vis mer
- VIRKET REDD: Torgeir Lahaug forteller at elgen virket redd og stressa da den løp rundt med tørkestativet på slep. Foto: Torgeir Lahaug
- VIRKET REDD: Torgeir Lahaug forteller at elgen virket redd og stressa da den løp rundt med tørkestativet på slep. Foto: Torgeir Lahaug Vis mer