Her prøver han forgjeves å stemme på Obama

Stemmemaskinen som byttet ut stemmer er nå byttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen du kan se i denne saken skapte stor oppmerksomhet da den begynte å sirkulere på nettet i dag.

Ifølge brukeren som hadde lastet den opp ble videoen filmet i en stemmebås i Pennsylvania da han forsøkte å gi sin stemme til Barack Obama i dagens presidentvalg.

Nyhetskanalen NBC News har fått bekreftet at den elektroniske stemmemaskinen nå er byttet ut, etter at det ble klart at den virkelig hadde byttet om stemmer.

Ifølge CNN har enda en stemmemaskin i Pennsylvania blitt oppdaget med den samme feilen.

- Kom inn én klage Videoen viser hvordan YouTube-brukeren Centralpavoter flere ganger trykker på Obamas navn, mens maskinen bare vil registrere stemmer på Romney.

Ifølge nettstedet Mother Jones ble maskinen reparert sånn at den nå registrerer korrekte stemmer.

- Det kom inn en klage så de har fikset maskinen, testet den ut og satt den ut i drift igjen. Vi har ikke fått noen klager siden det, sier Mathew Keeler i delstatsmyndigheten til nettstedet.

- Jeg spurte velgerne på begge sidene av meg om de hadde hatt noen problemer, og de sa at de ikke hadde hatt det. Jeg tilkalte en frivillig for å få henne til å se på maskinen. Hun sa at det ikke var noe å bekymre seg for og at det kom til å gå bra. Da filmet jeg videoen, sier Centralpavoter.

Følg valget i nyhetsstudio! Barack Obama ligger godt an til å bli gjenvalgt, men på meningsmålingene ligger Mitt Romney ganske jevnt med ham.

På sosiale medier er det iallfall ingen tvil. Der er Barack Obama den store vinneren.

Om den sittende presidenten også vinner valget til tross for at enkelte stemmemaskiner altså er på Romneys side, kan du følge med på i vårt nyhetsstudio utover natta.