Her prøver krokodillen å stjele fra løveflokken

Se den dramatiske kampen om matfatet fra elvebredden i Zambia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er aldri hyggelig å bli forstyrret når du spiser et godt måltid. Det er videoen øverst i denne saken et eksempel på.

Du kan se hvordan to løvinner og fire valper nyter en antilopebiff i videoen øverst i denne saken, når de blir avbrutt av en nilkrokodille som har som mål å stjele festmåltidet og kanskje ta en jafs av en av valpene.

Kamp mellom giganter Løvene virker så oppslukt av maten at de ikke enser krokodillen, før den nærmest befinner seg midt i matfatet. Da kommer imidlertid en kraftig reaksjon fra en av løvinnene.

I en kamp for å forsvare egne valper og bytte, jafser den etter krokodillen og jager den på flukt. Det beste av alt er at hele kampen mellom to av de mest effektive rovdyrene på landjorda fanges på film.

<strong>TAR IGJEN:</strong> Løvinnen går til angrep på krokodillen.
TAR IGJEN: Løvinnen går til angrep på krokodillen. Vis mer

- Jeg kunne ikke tro det jeg så, enda mindre at jeg klarte å filme og fotografere det, sier fotograf Oli Dreike fra The Bushcamp Company, som befant seg kun 20 meter unna gigantenes kamp.

Jaktkamerater Dreike var oppe i otta ved elvebredden ved Zungulila Bushcamp i sørlige Luangwa i Zambia da han fikk beskjed av en av hjelperne sine om å forte seg, løvene hadde begynt å jakte.

- Jeg tok på meg noen klær og løp bort, der så jeg allerede løvinnen ligge klar til angrep i gresset med tre valper like ved. Plutselig, ut av ingenting, kom hennes jaktkamerat mot antilopeflokken fra motsatt side og skremte dem rett i fella foran øynene mine, forteller fotografen.

De to løvinnene og jaktkameratene delte så måltidet sammen med valpene da krokodillen også ville ha seg en matbit. 

<strong>JAGES VEKK:</strong> Krokodillen skjønner at han er sjanseløs og tusler vekk, riktignok med en liten matbit fra løvenes fat.
JAGES VEKK: Krokodillen skjønner at han er sjanseløs og tusler vekk, riktignok med en liten matbit fra løvenes fat. Vis mer

- Løvinnen virket å beskytte valpene sine og byttet de nettopp hadde nedlagt, men det virket som krokodillen fikk med seg en liten bit av kjøttet, sier Dreike om den dramatiske opplevelsen.

PS! Lokalbefolkningen kan fortelle at hannen i løveflokken er kjent under navnet «Scarface» etter å ha blitt bitt i ansiktet av nettopp en sulten krokodille.

<strong>AGGRESSIVE:</strong> Den ene løvinnen sørger for at krokodillen virkelig er borte. Et par av valpene klarer heller ikke å holde seg unna når mamma viser seg fra sin tøffeste side.
AGGRESSIVE: Den ene løvinnen sørger for at krokodillen virkelig er borte. Et par av valpene klarer heller ikke å holde seg unna når mamma viser seg fra sin tøffeste side. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer